Під час схуднення однією з проблем стає «ризик зірватися». Він збільшується за рахунок низької калорійності раціону і однотипних несмачних страв. Запропоновані п’ять рецептів для дієти стануть відмінним виходом із ситуації. Вони корисні і низькокалорійні, а також швидко і легко готуються.
Запечені помідори з начинкою
Загальний час приготування: 1 год.
Кількість порцій: 6.
Харчова цінність у 100 г:
- Ккал – 64,6 р.
- Білки – 5,7 р.
- Жири – 3,2 р.
- Вуглеводи – 3,2 р.
Це блюдо – не рецепт на кожен день, але іноді можна побалувати себе і близьких смачною, але низькокалорійної закускою. Для приготування цієї страви вам знадобляться:
- 6 штук середніх помідор (загальна вага 600-660 р);
- 100 г курячого філе;
- 6 перепелиних яєць;
- 10-20 г руколи або будь-якої іншої зелені (на ваш розсуд);
- 50 г твердого сиру;
- сіль, перець – за смаком.
Для зниження калорійності страви, твердий сир можна замінити плавленим. У ньому міститься менша кількість калорій і жирів.
На самому початку поставте варитися куряче філе. У цей час можна зайнятися підготовкою інших інгредієнтів. Дрібно наріжте зелень. Можна зробити частину помідорів з руколою, а частина, наприклад, з кінзою або базиліком. Твердий сир твердий (або плавлений) натріть на середній або великій тертці. Приготовившееся куряче філе наріжте дрібними кубиками.
Наступний етап – це підготовка помідор. Потрібно зрізати верхню частину і видалити м’якоть з середини. Тепер візьміть деко і змастіть його маслом. Помістіть на нього вийшли чашечки з помідор так, щоб вони були стійкими.
Тепер можна приступати до фаршированию томатів. Спочатку в рівних кількостях викладіть куряче філе на дно «чашок». Наступний шар – дрібно порубана рукола. Після цього акуратно у кожен помідор розбийте по перепелиному яйцю. Його можна замінити на куряче, але тоді оберіть не середні, а великі томати. Посоліть і поперчіть кожне яйце по смаку. Завершіть всі шаром тертого сиру.
Тепер потрібно розігріти духову шафу на 180 градусів і запікайте помідори протягом 30-40 хвилин. Подається страва гарячим або теплим.
Кефірний суп
Загальний час приготування: 10-15 хвилин.
Кількість порцій: 4.
Харчова цінність у 100 г:
- Ккал – 41.
- Білки – 1,6 р.
- Жири – 1,2 р.
- Вуглеводи – 5,6 р.
Такий варіант першого страви буде корисний і при схудненні, і під час лікувальної дієти. Кефір сприяє нормалізації травлення та очищення кишечнику, а в поєднанні зі свіжими плодами наповнить організм вітамінами і мінералами.
Для приготування вам знадобляться:
- кефір 2,5% — 0,5 л;
- 2 яблука;
- 2 середніх огірка;
- будь-яка зелень: кріп, петрушка, кінза, шпинат – 50 г (приблизно 1 пучок).
Візьміть огірки і потріть на крупній тертці або дрібно наріжте (кубиками або соломкою). Яблука потрібно нарізати дрібною соломкою. Після цього викладіть все у велику глибоку тарілку або невелику каструльку.
Додайте до яблук та огірків дрібно нарубану зелень. Можна взяти якусь певну, в цьому випадку краще всього підійде кріп, або декілька видів (кріп з петрушкою, або кріп зі шпинатом і т. д.). Залийте всі інгредієнти кефіром і перемішайте.
Такий суп можна подавати відразу або попередньо залишити на деякий час в холодильнику і є холодним. Додатково можна додати в нього редис і варене філе курки або індички.
Цей рецепт страви можна використовувати під час кефірної дієти. Найкраще робити таким обід або вечерю. Кефірний суп підійде в якості основного блюда в меню на тиждень.
Запечене куряче філе з грибами і помідорами
Загальний час приготування: 1 год.
Кількість порцій: 4.
Харчова цінність у 100 г:
- Ккал – 70.
- Білки – 14 р.
- Жири – 0,9 р.
- Вуглеводи – 1 р.
Смачні страви не завжди дуже складно готуються, іноді їх робити дуже просто і притому швидко. Запікання філе в фользі – один з таких варіантів.
Вам знадобляться:
- 500 г курячого філе;
- 2 шт. середніх помідор;
- 3 шт. печериць;
- кріп, петрушка і шпинат – сумарно 50 м (можна використати тільки один вид зелені);
- сіль, перець за смаком;
- мелена паприка.
Для приготування цієї страви вам знадобиться фольга, тому придбайте її заздалегідь.
Розгорніть фольгу і викладіть на неї куряче філе. Посоліть і поперчіть з обох сторін. Зверху посипте меленою паприкою, вона додасть м’ясу смаку і приємний червоний відтінок.
Помідори і гриби наріжте слайсами середньої товщини і викладіть поверх філе. Посипте все дрібно посіченою зеленню і загорніть у фольгу. Ретельно загинайте краю, щоб не залишалося отворів.
Помістіть цей згорток в розігріту до 180 градусів духову піч. Через 40-50 хвилин діставайте готове м’ясо. Акуратно розгорніть фольгу, щоб не розлити рідину, і викладіть філе на блюдо.
Відразу з м’ясом можна запікати картоплю. Наріжте його середніми кубиками або четвертинками і просто викладіть його по периметру філе. Під час приготування картоплю просочиться соком і вийде соковитий і смачний.
Салат з пекінської капусти і моркви
Загальний час приготування: 15 хвилин.
Кількість порцій: 4-5.
Харчова цінність у 100 г:
- Ккал – 27.
- Білки – 1,3 р.
- Жири – 1,03 р.
- Вуглеводи – 2,8 р.
Такий салат підійде для будь-якого дієтичного меню на тиждень де дозволені овочі. Його просто готувати, він смачний і багатий вітамінами. До того ж знадобиться всього кілька інгредієнтів, які дуже доступні:
- половина пекінської капусти;
- 1 середня морквина;
- трохи зелені, на ваш розсуд;
- 1-2 чайної ложки соняшникової олії.
Половину пекінської капусти розріжте ще по полам (уздовж). Тепер кожну чверть нарубайте середніми або великими шматками. Моркву потрібно очистити і натерти на крупній тертці. При бажанні додайте крупно нарізану зелень (петрушку, кріп, шпинат).
Всі нарізані інгредієнти перемішайте, додайте 1-2 чайних ложок соняшникової олії (при можливості замініть на оливкову). Сіль, перець і яблучний оцет, додайте за смаком.
У салат можна додати й інші овочі, наприклад, нарізані соломкою огірки або цибулю. Непоганим буде і поєднання з різними крупно порізаною листям салату.
Запечена груша з сиром
Загальний час приготування: 20 хвилин.
Кількість порцій: 2.
Харчова цінність у 100 г:
- Ккал – 78.
- Білки – 4 р.
- Жири – 2,4 р.
- Вуглеводи – 10,8 р.
Дієта ще не привід відмовлятися від солодкого. Можна зробити простий, смачний і корисний десерт. Головне виключити будь-який продукт з високою калорійністю і високим вмістом жирів.
Для приготування цього простого десерту вам будуть потрібні:
- 1 велика груша (приблизно 300 г);
- 100 г сиру середньої жирності;
- 0,5 чайної ложки кориці;
- 1 чайна ложка меду.
Для початку візьміть сир і змішайте його з корицею і медом. Після цього візьміть грушу, вимийте і розріжте її на дві рівні частини. Акуратно зніміть шкірку і видалити насіння.
Кожну половинку треба начинити отриманим сиром. Після цього викладіть грушу на деко і поставте в духову піч на 10-15 хвилин при температурі 180-200 градусів.
Цей десерт можна готувати без меду, а замість кориці покласти ваніль, курагу, родзинки або горіхи (врахуйте, що вони підвищать калорійність страви). Щоб зробити десерт з більш низькою енергетичною цінністю, замініть на знежирений сир.
Всі наведені рецепти поєднують в собі п’ять важливих якостей, вони:
- смачні;
- корисні;
- швидко готуються;
- низькокалорійні;
- всі продукти доступні.
Крім того, з цими стравами ви не будете гостро відчувати тягар дієти. Меню якій нескладно зробити цікавим і різноманітним.