Найчастіше по банках на холоди закочують звичайні червоні помідори. Але виявилося, що зелені виходять набагато смачніше за рахунок своєї більш вираженої структури. Для смаку ми додамо всередину зелених томатів суміш спецій і часнику, так що вже через день вони будуть хрустіти ще апетитніше огірків.

продукти

  • 2 кілограма зелених помідорів
  • півтори головки часнику
  • половина пучка петрушки
  • 5 столових ложки кам’яної солі
  • 5 чайних ложок цукру
  • 5 чайних ложок лимонної солі
  • 500 мл яблучного оцту
  • 1 літр холодної води
  • 2 чайні ложки чорного перцю.

Як приготувати зелені помідори

Всі помідори промиваємо і робимо на кожному хрестоподібні глибокі надрізи.

У них спочатку розміщуємо дрібно нарізаний часник, а потім петрушку.

Тепер в заздалегідь стерилізовану 5-літрову банку перекладаємо все помідори і насипаємо трохи часнику. Швидко підготуємо розсіл: кам’яну сіль пересипаємо в глибоку миску, туди ж насипаємо цукор і лимонну сіль, вливаємо яблучний оцет. Розбавляємо літром води кімнатної температури.

Перемішуємо і вливаємо вийшов розсіл в банку до помідорів. Закочує кришками і залишаємо. Першу пробу можна зняти вже через день.

Зелені помідори за цим рецептом стають лише смачніше з кожним днем. Спробуйте залишити банку на цілий місяць і тоді вони повністю заберуть весь смак часнику і розсолу.

Відеорецепт: