Новий сезон для студії culinaryon ознаменувався відкриттям нових кулінарних майстер-класів спільно з італійським шеф-кухарем марко якетта. Основа меню італійської кухні в москві-класичні страви la cucina classica. Кожен кулінарний майстер-клас-це справжня подорож по італії! разом з шеф-кухарями гості зможуть приготувати зелений тар-тар з трюфелем, тортелліні з соусом марімано, хрусткі баклажани nikkei, панна-котта з кокосовим молоком і кінзою і багато іншого.

Спеціально для читачів woman.ru команда і шеф-кухар студії culinaryon підготували відеорецепт страви з нових майстер-класів. Подивіться його прямо зараз, щоб надихнутися. А рецепт і спосіб приготування ми описали в нашій статті.

Лосось 47

На чотири порції:

  • Філе лосося-600 г

  • Сік лайма-20 мл

  • Очищений імбир-4 г

  • Хрін васабі-3 г

  • Перець чилі-2 г

  • Лимон-32 г

  • Гарбузове насіння — 16 г

  • Крес салат-4 г

  • Оливкова олія-2 мл

  • Морська сіль-4 г

  • Мелений перець-4 г

  • Помідори черрі в маслі — 100 г

соус сашимі:

  • Соєвий соус-160 мл

  • Рисове вино-160 мл

  • Кукурудзяний крохмаль-8 г

  • Сік лайма-20 мл

  • Очищений імбир-4 г

  • Васабі-3 г

  • Перець чилі-2 г

соус із зеленого горошку:

  • Зелений горошок-240 г

  • Пармезан-45 г

  • Сметана 30% – 130 г

  • Апельсини — 40 г

  • Оливкова олія-40 мл

  • Лимонний сік-130 мл

  • Морська сіль-1 г

  • Мелений перець-1 г

шпинатне масло:

  • Шпинат 8гр

  • Оливкова олія 24мл

Етапи приготування

крок 1

Замаринувати лосось: сіль, перець і оливкова олія. Вакуумувати і покласти варитися в су-вид на 47 градусів на 15-20 хвилин.

крок 2

Приготувати соус сашимі. З’єднати всі інгредієнти для соусу в сотейнику: соєвий соус, рисове вино, кукурудзяний крохмаль, сік лайма, очищений імбир, васабі і перець чилі. Довести до кипіння, зменшити вогонь і залишити ще на дві хвилини. Зняти з вогню, залишити на 10 хвилин і процідити через сито.

крок 3

Приготувати шпинатне масло. Шпинат покласти в киплячу воду на 40 секунд. Дістати і з’єднати з оливковою олією і пробити в блендері протягом 3 хвилин. Потім відкинути на сито. Використовувати тільки масло.

крок 4

Приготувати соус з зеленого горошку. Зелений горошок відварити. Покласти всі інгредієнти (зелений горошок, пармезан, сметану, апельсини, оливкову олію, лимонний сік, морську сіль і мелений перець) в блендер і пробити до однорідної консистенції

крок 5

Обсмажити лосось на сковороді. Викласти на тарілку. Зверху на лосось викласти пюре з зеленого горошку, а поруч полити соусом сашимі. Прикрасити гарбузовим насінням, кунжутів, томатами черрі, крес-салатом і шпинатним маслом.