будинок, наповнений ароматом випікаються пиріжків, стає затишніше і гостинніше. Смак випічки залежить від того, яке дріжджове тісто для пиріжків приготовлено. Мами і бабусі робили його на молоці. Пропонуємо класичний рецепт ніжного здобного тесту.
Дріжджове тісто для пиріжків: рецепт
Ідеальне дріжджове тісто з першого разу виходить рідко. Воно вимагає досвіду, якісних інгредієнтів, дотримання найменших тонкощів і душевного підходу.
Докладний рецепт і кулінарні хитрощі допоможуть зробити тісто для пиріжків в духовці.
Підготуйте такі продукти:
- 250 мл молока;
- 3 г сухих дріжджів;
- 3,5 ст. Пшеничного борошна;
- одне куряче яйце;
- 1 ст. Л. Цукрового піску;
- 1 ч. Л. Солі;
- 65 мл рослинного масла.
Всі складові повинні бути свіжими і мати кімнатну температуру. Дріжджове тісто на пиріжки замішуйте з борошна вищого або першого сорту, яка розсипається, не збивається в грудки. Просівайте її, щоб прибрати смітинки і наповнити киснем.
Тісто дріжджове любить тишу, тепло і доброзичливий настрій господині.
читайте також: пиріжки з капустою в духовці: рецепт
Як приготувати дріжджове тісто на пиріжки в духовці
Тісто для пиріжків готуйте, строго дотримуючись вказівок:
- підігрійте молоко не більше ніж до 40 °с, потім перелийте в інший посуд і розчиніть в ньому дріжджі.
- додайте цукровий пісок. Якщо готуєте солодкі пиріжки, то всипте пакетик ванільного цукру, а під час замісу тіста покладіть ще одну столову ложку цукрового піску.
- помістіть в миску 2 столові ложки борошна і повільно вливайте молоко з розчинилися дріжджами, розминаючи грудочки.
- поставте опару в тепле місце на 30 хвилин.
- просіяне борошно висипте в посуд, зручну для замісу. З’єднайте її з сіллю.
- зробіть поглиблення в борошні посередині, додайте туди яйце і рослинне масло.
- потім потроху вливайте опару і місіть тісто на пиріжки.
- куля тіста накрийте і відправте в тепле місце на півтори години.
- після закінчення часу пам’ятайте його руками, щоб випустити газ, і залиште на півгодини.
- зліплені пиріжки потримайте 20 хвилин на деку, щоб піднялися, і тільки потім розміщуйте в духовку.
Борошно різна по клейковині, тому корегуйте її кількість під час замісу, орієнтуючись на структуру тесту: воно повинно бути м’яким, але не рідким.
Не залежно від того, що використовуєте в якості начинки — ягоди, сир, капусту або м’ясо, пиріжки вийдуть ніжними, повітряними і ароматними. Класичний рецепт тесту на молоці перевірений багатьма поколіннями.
читайте також: тісто для пиріжків на кефірі, як пух, без дріжджів