будинок, наповнений ароматом випікаються пиріжків, стає затишніше і гостинніше. Смак випічки залежить від того, яке дріжджове тісто для пиріжків приготовлено. Мами і бабусі робили його на молоці. Пропонуємо класичний рецепт ніжного здобного тесту.

Дріжджове тісто для пиріжків: рецепт

Ідеальне дріжджове тісто з першого разу виходить рідко. Воно вимагає досвіду, якісних інгредієнтів, дотримання найменших тонкощів і душевного підходу.

Докладний рецепт і кулінарні хитрощі допоможуть зробити тісто для пиріжків в духовці.

Підготуйте такі продукти:

  • 250 мл молока;
  • 3 г сухих дріжджів;
  • 3,5 ст. Пшеничного борошна;
  • одне куряче яйце;
  • 1 ст. Л. Цукрового піску;
  • 1 ч. Л. Солі;
  • 65 мл рослинного масла.

Всі складові повинні бути свіжими і мати кімнатну температуру. Дріжджове тісто на пиріжки замішуйте з борошна вищого або першого сорту, яка розсипається, не збивається в грудки. Просівайте її, щоб прибрати смітинки і наповнити киснем.

Тісто дріжджове любить тишу, тепло і доброзичливий настрій господині.

читайте також: пиріжки з капустою в духовці: рецепт

Як приготувати дріжджове тісто на пиріжки в духовці

Тісто для пиріжків готуйте, строго дотримуючись вказівок:

  1. підігрійте молоко не більше ніж до 40 °с, потім перелийте в інший посуд і розчиніть в ньому дріжджі.
  2. додайте цукровий пісок. Якщо готуєте солодкі пиріжки, то всипте пакетик ванільного цукру, а під час замісу тіста покладіть ще одну столову ложку цукрового піску.
  3. помістіть в миску 2 столові ложки борошна і повільно вливайте молоко з розчинилися дріжджами, розминаючи грудочки.
  4. поставте опару в тепле місце на 30 хвилин.
  5. просіяне борошно висипте в посуд, зручну для замісу. З’єднайте її з сіллю.
  6. зробіть поглиблення в борошні посередині, додайте туди яйце і рослинне масло.
  7. потім потроху вливайте опару і місіть тісто на пиріжки.
  8. куля тіста накрийте і відправте в тепле місце на півтори години.
  9. після закінчення часу пам’ятайте його руками, щоб випустити газ, і залиште на півгодини.
  10. зліплені пиріжки потримайте 20 хвилин на деку, щоб піднялися, і тільки потім розміщуйте в духовку.

Борошно різна по клейковині, тому корегуйте її кількість під час замісу, орієнтуючись на структуру тесту: воно повинно бути м’яким, але не рідким.

Не залежно від того, що використовуєте в якості начинки — ягоди, сир, капусту або м’ясо, пиріжки вийдуть ніжними, повітряними і ароматними. Класичний рецепт тесту на молоці перевірений багатьма поколіннями.

читайте також: тісто для пиріжків на кефірі, як пух, без дріжджів