хто здогадався вперше зробити бутерброд з солоною кількою, невідомо, але цей хороший чоловік гідний подяки людства. Кажуть, що першим покласти на скибочку чорного хліба сир і шинку, був член англійського парламенту джон монтегю, який вирішив перекусити на ходу. Так на білий світ з’явився бутерброд, який придумав сер джон.

Кілька не відноситься до числа благородних риб, але на святковому столі вона буде завжди доречна. А якщо докласти трохи вигадки, то крихта-рибка в одну мить здатна перетворити шматок хліба або батона на витвір мистецтва. Для приготування закуски можна використовувати кільку в томатному соусі, пряного засолу і просто малосольну рибку. Залежно від вибору, додаючи різні продукти, закуски робляться великими і калорійними, крихітними для фуршету, гарячими або холодними. Комбінуйте інгредієнти на свій смак, а моя добірка стане хорошим керівництвом і прикладами найсмачніших бутербродів.

Бутерброд з кількою в томаті і яйцем

Готується буквально на хвилинки, але виходить чудовою закускою на всі випадки життя.

  • кілька в томатному соусі-банку.
  • яйця, варені – 3 шт.
  • ріпчаста цибуля – ¼ невеликої головки.
  • часник-часточка.
  • батон.
  • майонез-2 столові ложки.
  • сіль, чорний перець, масло для смаження.

Приготування:

  1. розімніть рибу в томаті виделкою.
  2. почистіть зварені круто яйця, подрібніть, додайте в рибу.
  3. роздушіть зубчик часнику пресом, дуже дрібно порубати цибулю (або натріть). Надішліть слідом.
  4. заправте масу майонезом, посоліть, поперчіть. Гарненько розмішайте.
  5. наріжте батон скибочками, смажте на сковороді в невеликій кількості масла, поки шматочки не підрум’яняться.
  6. щедро намажте начинкою, прикрасьте на свій розсуд.

Гарячий бутерброд з кількою в томатному соусі в духовці

Гарячий бутерброд – це прекрасний перекус в дорозі або на роботі, смачний сніданок. Хороший в гарячому і холодному вигляді.

Беремо:

  • батон (білий хліб) – 6 шматочків.
  • кілька в томаті-стандартна банку.
  • червона цибуля-головка.
  • часник-часточка.
  • сир – 50 гр.
  • майонез-2-3 великі ложки.

Покроковий рецепт:

Перекладіть в миску рибу з банки, розімніть виделкою.

Викладіть майонез в невелику миску, додайте тертий на дрібній тертці часниковий зубчик, перемішайте.

Наріжте цибулину тонкими кільцями, потім розберіть.

Натріть шматок сиру на тертці з великими осередками.

Наріжте батон тонкими скибочками.

Змастіть батон щедрим шаром часникового майонезу. Зверху покладіть 4-6 цибулевих кілець.

Зробіть шар з рибки.

Посипте сирною стружкою.

Постеліть на деко пергамент, викладіть заготовки бутербродів.

Поставте в духовку, розігріту до 180 о с.час запікання – 10-15 хвилин. Приємного апетиту!

Бутерброд з балтійської кількою, буряком і сиром

Святковий варіант закуски, з сиром брі, буряком, маринований огірочками.

Знадобиться:

  • житній хліб – 2 скибочки.
  • кілька (пряного засолу) – 6 філе.
  • буряк – 1 шт.
  • мариновані огірки – 3-4 шт.
  • сир брі – 2 скибочки.
  • лук – ½ головки.
  • каррі, солодка паприка – по 2 щіпки.
  • майонез-велика ложка.

Приготування:

  1. заздалегідь відваріть буряк, остудіть, натріть на тертці з маленькими осередками.
  2. наріжте половину цибулини дрібними кубиками, обсмажте до приємної рум’яності. Охолодіть, перекладіть в миску з буряком.
  3. заправте майонезом, киньте каррі і паприку, розмішайте.
  4. покришите кубиками огірки, додайте і знову перемішайте.
  5. підсушіть в тостері шматочки хліба.
  6. викладіть начинку, розрівняйте.
  7. зверху розташуйте сир, потім кілечку. Для краси посипте паприкою.

Як зробити смачний бутерброд з кількою і яйцем

Необхідно:

  • кілька солона-12 шт.
  • хліб житній-300 гр.
  • масло вершкове – 50 гр.
  • кріп-0,5 пучка.
  • яйця-3 шт.
  • цибуля ріпчаста — 2 головки.
  • огірок – ½ шт.
  • готова гірчиця — 0,5 маленької ложки.
  • сік лимонний – 1 маленька ложка.
  • цукор-пісок-щіпка.

Як приготувати:

  1. напередодні відваріть яйця круто. Після очистіть, наріжте спочатку кружечками, потім кожен поділіть на половинки.
  2. аналогічно подрібніть огірки.
  3. покришите цибулю дуже дрібним кубиком, посипте цукром, окропити соком лимона. Гарненько перемішайте, залиште маринуватися на чверть години.
  4. порубати кріп.
  5. дістаньте заздалегідь вершкове масло, коли воно трохи розм’якшиться, киньте кріп і гірчицю – старанно розітріть масу.
  6. підсушіть порізаний скибочками чорний хліб на сухій сковороді, в тостері або духовці.
  7. обробіть рибку на філе.
  8. змастіть хліб вершково-гірчичним маслом, посипте маринованою цибулею.
  9. покладіть на бутерброд по 2 рибних філе.
  10. прикрасьте яйцями та огірками.

Бутерброди з кількою пряного засолу і зеленою цибулею

Найпростіший класичний бутерброд з солоним філе.

Візьміть:

  • кілька пряного засолу – 250 гр.
  • чорний хліб-булка.
  • вершкове масло-50 гр.
  • зелена цибуля-кілька пір’я.

Покроковий рецепт:

Почистіть рибки, обробіть на філе, видаливши внутрішній хребет.

Наріжте скибочками чорний хліб.

Викладіть на деко, помістіть на середній рівень духовки, прогрітій до 220 о с.посушіть протягом 10 хвилин. Потім перекладіть на тарілку і трохи остудіть.

Покришите пір’я зеленої цибулі.

Змастіть хліб маслом.

Покладіть рибне філе.

Посипте кубиками зеленої цибулі.

Ще один приклад закуски з пряною кількою, більш ситний.

Беремо:

  • бородинський хліб
  • відварна картопля.
  • філе пряного засолу.
  • зелена цибуля.
  • вершкове масло.
  • кріп.
  1. наріжте хліб скибочками.
  2. почистіть рибку, видаливши нутрощі, хребет, обробивши на подвійне філе.
  3. намажте скибочки вершковим маслом, накрийте філе.
  4. прикрасьте пір’їнкою зеленої цибулі і рубаним в крихту кропом.

Бутерброд з солоною кількою і огірком

У рецепті вказані мариновані огірки, при бажанні допустимо замінити їх свіжими або солоними огірочками.

Необхідно:

  • чорний хліб.
  • мариновані огірки.
  • солона кілька.
  • картопля, відварна.
  • зелена цибуля.

Приготування:

  1. відваріть картоплю, остудіть поріжте кружечками разом з огірками.
  2. наріжте дрібними кубиками пір’я зеленої цибулі.
  3. підготуйте солону рибку, видаливши нутрощі і хребет.
  4. зберіть бутерброд, уклавши на скибочку чорного хліба спочатку філе, потім гуртки картоплі.
  5. наступними покладіть огірки, посипте цибулею.

Бутерброди з ківі і сиром маскарпоне

Закуска для любителів незвичайних поєднань. В оригіналі рецепта пропонується запекти картоплю на вугіллі, але можна його просто відварити або приготувати в мікрохвильовці.

Буде потрібно:

  • кілька (пряна, солона) – ½ банки.
  • ківі-3-4 шт.
  • хліб кисло-солодкий з кмином-6 скибочок.
  • маскарпоне( інший вершковий сир) – 3 великі ложки.
  • картопля-2-3 бульби.
  • кріп.

Як зробити:

Почистіть ківі від шкірки, наріжте кільцями.

  1. розімніть в пюре зварену картоплю.
  2. підсушіть порізаний скибочками хлібець в тостері.
  3. змастіть кожен шматочок м’яким сиром, накрити кружком ківі.
  4. зверху покладіть картопляне пюре, потім філе.
  5. посипте рубаним в крихту кропом.

Бутерброд “орлине око”

Незвичайна назва для закуски, тим більше святкової її варіації. Готується просто, але серед закусок не загубиться, оскільки виглядає дуже ефектно.

Беремо:

  • білий хліб або батон.
  • кілька.
  • помідор.
  • червона ікра.
  • вершкове масло.
  • яйце.
  • кріп.

Як зробити:

  1. наріжте хліб, обсмажте до красивої рум’яності у вершковому маслі з одного боку.
  2. викладіть на плоску тарілку. Зверху накрийте рибним філе.
  3. додайте порізаний кружками помідор.
  4. зваріть круто куряче яйце, розріжте кружками, помістіть на помідори.
  5. прикрасьте червоною ікрою.

Відомий кулінар ділиться своїми принципами приготування бутербродів з солоною рибкою. Завжди довіряла його думку і вам раджу. Смачного, нехай на вашому столі будуть тільки найсмачніші закуски з кільки.