Корисні властивості ківі пов’язані з величезною кількістю одного вітаміну — 100 гр. ківі містять 2 денних норми вітаміну С! Тобто для того, щоб отримати користь від вживання ківі в їжу досить з’їдати тільки 50 гр. в день.
Є багато інформації про ківі, де описується велику кількість корисних властивостей цього продукту. В результаті, весь цей обсяг інформації не дає запам’ятати головне: користь ківі саме у величезному вмісті вітаміну С.
При цьому, при вживанні в сирому вигляді, вітамін С не піддається термічній обробці, отже, не руйнується.
Та й по ціні виходить зовсім не дорого. 50 гр. в день, думаю, майже кожен може собі дозволити.
Загалом-то, більше нічого особливого писати про користь ківі і не потрібно, але можна перерахувати ще деякі корисні властивості цього смачного продукту.

Корисні властивості ківі. Викидати чи шкурку

Ківі дійсно містить велику кількість вітамінів і мінералів, крім згаданого вітаміну С.
Біда в тому, що кількість цих корисних речовин мінімально, і для того, щоб забезпечити організм денною нормою будь-якого з вітамінів чи мінеральних речовин, потрібно з’їдати по 1-2 кілограми ківі в день. Думаю, що це неможливо, навіть при великій любові до цього екзотичного фрукту.
Але є одна корисна речовина, зміст якого в ківі вже не так мінімально – це харчові волокна, клітковина. У 100 гр. ківі присутні до 20 % денної норми клітковини.
Проблема в тому, що велика частина цієї клітковини припадає на шкурку, яку ми, як раз, викидаємо.
І, ось, випадково зустрілася мені інформація з американських джерел, де радиться вживати шкірку в їжу так само, як і саму середину.
Чесно кажучи, я ніколи не вживав ківі разом зі шкірою, тому не можу рекомендувати. Але згадати таку властивість ківі необхідно.

Як вживати ківі

Для отримання норми вітаміну С достатньо з’їсти лише кілька шматочків ківі в доповнення до будь-якого прийому їжі або окремо від нього. Крім того, існує велика кількість різних страв і салатів з ківі.
При вживанні ківі спільно з іншими продуктами необхідно пам’ятати, що будь-які вітаміни не переносять нагрівання і термічну обробку. У разі нагрівання весь корисний вітамін С буде зруйнований, і всі корисні властивості ківі зникнуть. Залишиться лише особливий кислувато-солодкий смак.