Готуємо згущене молоко в каструлі

Нам буде потрібно алюмінієва каструля, в яку потрібно вилити згущене молоко з наявної тари. Каструлю ставимо на вогонь і молоко доводимо до кипіння, постійно помішуючи. Якщо не перемішувати згущене молоко, вона може не тільки пригоріти, але і утворити на стінках не дуже приємну жорстку кірку. Коли згущене молоко закипить, необхідно зменшити вогонь і варити її до потрібної густоти.

Щоб посуд не грюкав при варінні на плиті, варто підкласти на дно каструлі будь-який шматок тканини.

Варимо згущене молоко в мікрохвильовці

Беремо дві ємності: більшого розміру — для води, меншого — для згущеного молока. Використовуємо принцип водяної лазні: згущене молоко вариться за рахунок нагрівання води, навколишнього тару. Рівень необхідно організувати так, щоб молока в маленькій тарі було на пару сантиметрів вище, ніж води в більшій ємності. Якщо води буде більше, то вона заллється в банку зі згущеним молоком при кипінні. Не варто ставити занадто тривалий час для варіння згущеного молока в мікрохвильовці. Якщо безперервно контролювати процес, то при стандартному вазі 400 г вона густіє за півгодини.

Що ще слід враховувати при варінні

  • Визначити готовність згущеного молока, приготовленої в домашніх умовах, досить просто. Вона повинна змінити колір з білого на ніжно-коричневий, а консистенція змінюється з легкої на досить тягучу.

  • Домогтися шоколадного кольору і густоти можна лише при використанні в згущеному молоці натурального молока. Якщо продукт готували на основі рослинних речовин, то варення не вийде ні густий, ні темної.