Куряча грудка з кабачками в духовці

інгредієнти:

  • Куряче філе — 0,5 кг;

  • Молоді кабачки — 1-2 шт. (залежно від розміру);

  • Червоний болгарський перець — 2 шт.;

  • Твердий сир — 150 г;

  • Помідор — 2 шт.;

  • Часник — 2-3 зубчики;

  • Рослинне масло — 2-3 ст. Л.;

  • Сіль і перець за смаком;

  • Пучок свіжої зелені.

приготування

  1. Філе промити і обсушити, видалити плівки, нарізати невеликими шматочками. Замаринувати м’ясо в суміші з масла, солі, перцю і подрібненого часнику.

  2. Кабачок очистити від шкірки, видалити кісточки. У молодому овочі кісточки зовсім м’які, і видаляти їх не потрібно. Всі овочі нарізати невеликими шматочками, посолити, додати трохи перцю і акуратно перемішати.

  3. Форму для запікання трохи змастити маслом, викласти м’ясо, поверх — овочі. Духовку розігріти до 200⁰, готувати страву 25 хвилин. Тим часом сир потрібно натерти. Посипати напівготове блюдо і відправити в духовку ще на 20 хвилин, поки сир не розплавиться.

  4. Готову страву подавати з зеленню.

Тушкована куряча грудка з кабачками

Якщо потрібно дієтичне блюдо, варто вибрати гасіння. Для цього рецепта знадобиться:

  • Філе курячої грудки-300 г;

  • Кабачок — 1 кг;

  • Морква, помідор і ріпчаста цибуля – по 1 шт;

  • Рослинна олія-3 ст. Л;

  • Пучок улюбленої свіжої зелені;

  • Сіль і перець за смаком.

приготування

  1. Всі овочі нарізати кубиком, моркву натерти. Курку нарізати невеликими шматочками. Пасерувати цибулю і моркву, потім викласти до них кубики кабачка і томата. Овочі згасити 15 хвилин, потім викласти до них м’ясо. Всі разом гасити ще 10 хвилин.

  2. Додати сіль, спеції, подрібнену зелень і тримати на слабкому вогні 3 хвилини. Корисне блюдо готове, смачного!

Куряче філе з кабачком і кефірним соусом

  1. М’ясо нарізати невеликими шматочками. Кабачок очистити і нарізати кубиком. Так само подрібнити помідори. Цибулю нарізати півкільцями, часник порубати.

  2. Всі інгредієнти змішати, додати спеції. Викласти у форму, змащену олією.

  3. Змішати кефір з майонезом і спеціями, соусом рясно змастити блюдо і готувати в духовці при 180 градусах 30 хвилин.

  4. Перед подачею блюдо ще раз перемішати. Родавати зі свіжою зеленню.

Страви з грудки і овочів можуть бути вельми різноманітними. Любителів ситних пряних страв порадує скоринка запеченого сиру, а ті, що худнуть і спортсмени можуть насолоджуватися низькокалорійними тушкованими овочами. Додаючи нові види спецій і овочів варіювати рецепти можна нескінченно.

Корисні властивості кабачка і білок, що міститься в грудях, надовго додадуть ситості і зарядять енергією.

Альфія табермакова