кулінарний блогер яна єрмакова поділилася з нами традиційною стравою піднебесної, яка підкорить вас своєю пікантністю і гостротою — курка по-китайськи. Його можна подавати як самостійне, так і з гарніром з рису. Найголовніше – за гостроту курочки відповідаєте ви.

Інгредієнти:

  • Філе курячого стегна — на 3 порції) – 4 шт.

  • Харчова сіль-0,5 ч. Л.

  • Куряче яйце – 1 шт.

  • Кукурудзяний крохмаль – 1 ст. Л.

  • Вода питна-7 ст. Л.

  • Борошно пшеничне-3 ст. Л.

  • Рослинна олія – 1 ст. Л.

  • Розпушувач -1 ч. Л.

  • Перець болгарський – 1 шт.

  • Імбир – за смаком

  • Перець чилі свіжий або мелений — за смаком

  • Часник – 2 зубчики

соус:

  • Соєвий соус-3 ст. Л.

  • Цукровий пісок-2 ст. Л.

  • Яблучний оцет – 1 ст. Л.

  • Томатний кетчуп – 1 ст. Л.

  • Кукурудзяний крохмаль – 1 ч. Л.

  • Вода питна-2 ст. Л.

  • Кунжутне масло-2 ч. Л.

Спосіб приготування:

  1. Заздалегідь готуємо всі інгредієнти для їх перевтілення в гостре блюдо: ретельно промиваємо овочі і нарізаємо їх, дістаємо спеції і соуси.

  2. Добре розігріваємо велику кількість рослинного масла на сковорідці.

  3. Нарізаємо куряче філе і обсмажуємо птицю до легкої золотистої скоринки. Приблизно 10 хвилин обсмажування на маслі, після чого курку варто зняти зі сковороди.

  4. Через 10 хвилин знову обсмажуємо курку в цьому ж маслі 6-7 хвилин і дістаємо з масла в миску готові золотисті шматочки.

  5. Обсмажуємо на кунжутному маслі болгарський перець, часник і імбир, попередньо нарізавши їх соломкою.

  6. Додаємо в овочеву суміш перець чилі свіжий або мелений.

  7. Готуємо соус: змішайте в невеликій ємності відповідно до зазначених порціями соєвий соус, цукор, яблучний оцет, кетчуп, кукурудзяний крохмаль, воду і кунжутне масло.

  8. Одержаний пікантний соус додаємо в овочеву суміш і смажимо на сильному вогні 2 хвилини, постійно помішуючи.

  9. Додаємо золотисту курочку в вогняну суміш, постійно перемішуючи. Курка повинна з’єднатися з соусом.

Катерина піскунова