кулінарний блогер яна єрмакова поділилася з нами традиційною стравою піднебесної, яка підкорить вас своєю пікантністю і гостротою — курка по-китайськи. Його можна подавати як самостійне, так і з гарніром з рису. Найголовніше – за гостроту курочки відповідаєте ви.
Інгредієнти:
-
Філе курячого стегна — на 3 порції) – 4 шт.
-
Харчова сіль-0,5 ч. Л.
-
Куряче яйце – 1 шт.
-
Кукурудзяний крохмаль – 1 ст. Л.
-
Вода питна-7 ст. Л.
-
Борошно пшеничне-3 ст. Л.
-
Рослинна олія – 1 ст. Л.
-
Розпушувач -1 ч. Л.
-
Перець болгарський – 1 шт.
-
Імбир – за смаком
-
Перець чилі свіжий або мелений — за смаком
-
Часник – 2 зубчики
соус:
-
Соєвий соус-3 ст. Л.
-
Цукровий пісок-2 ст. Л.
-
Яблучний оцет – 1 ст. Л.
-
Томатний кетчуп – 1 ст. Л.
-
Кукурудзяний крохмаль – 1 ч. Л.
-
Вода питна-2 ст. Л.
-
Кунжутне масло-2 ч. Л.
Спосіб приготування:
-
Заздалегідь готуємо всі інгредієнти для їх перевтілення в гостре блюдо: ретельно промиваємо овочі і нарізаємо їх, дістаємо спеції і соуси.
-
Добре розігріваємо велику кількість рослинного масла на сковорідці.
-
Нарізаємо куряче філе і обсмажуємо птицю до легкої золотистої скоринки. Приблизно 10 хвилин обсмажування на маслі, після чого курку варто зняти зі сковороди.
-
Через 10 хвилин знову обсмажуємо курку в цьому ж маслі 6-7 хвилин і дістаємо з масла в миску готові золотисті шматочки.
-
Обсмажуємо на кунжутному маслі болгарський перець, часник і імбир, попередньо нарізавши їх соломкою.
-
Додаємо в овочеву суміш перець чилі свіжий або мелений.
-
Готуємо соус: змішайте в невеликій ємності відповідно до зазначених порціями соєвий соус, цукор, яблучний оцет, кетчуп, кукурудзяний крохмаль, воду і кунжутне масло.
-
Одержаний пікантний соус додаємо в овочеву суміш і смажимо на сильному вогні 2 хвилини, постійно помішуючи.
-
Додаємо золотисту курочку в вогняну суміш, постійно перемішуючи. Курка повинна з’єднатися з соусом.
Катерина піскунова