Вирішила поділитися з вами простим повсякденним блюдом з курки з зерновою квасолею в горщику. Це один з найпоширеніших рецептів, який готували ще наші мами і бабусі.
Таке блюдо полюбилося всіма за ситність і пікантний смак. Приготувати його можна не тільки в горщиках, але моїм домочадцям більше подобається така подача. Сподіваюся, що рецепт стане в нагоді навіть початківцям господиням!
Квасоля з куркою, рецепт з фото в домашніх умовах
- час підготовки – 10 хвилин
- час приготування-1 година 20 хвилин
- кількість порцій– 1-2
Підготувати всі необхідні інгредієнти.
Квасоля вимити, викласти в миску, залити холодною кип’яченою водою (не більше 15 град.), щоб зерна не закисли, і залишити на ніч. У жорсткій (не кип’яченій воді) квасоля погано набухає.
Куряче філе обмити, обсушити і нарізати невеликими шматочками.
Обсмажити філе на олії до легкого рум’янцю.
Цибулину очистити, розрізати навпіл, а потім кожну половинку нашаткувати тонкими півкільцями.
Морква вимити, очистити, обполоснути і нарізати тонкими кружечками.
Викласти цибулю і моркву на сковороду з розігрітим маслом і спасерувати до м’якості.
Зелень петрушки вимити в проточній воді, обсушити і дрібно нарізати.
У керамічний горщик або маленький чавунець спочатку викласти обсмажене філе.
На філе розкласти овочеву пасерування.
З квасолі злити воду і розкласти її по овочах. Горщик повинен заповнитися до обідка.
Залити все киплячою водою.
Зверху посипати зеленню петрушки. Чи не солити, так як зернова квасоля дуже погано розварюється в солоній воді. Горщик (або чавунець) накрити кришкою і поставити на 1 годину в духовку, розігріту до температури 180 градусів. Якщо горщик керамічний, то ставити його потрібно спочатку в холодну духовку і вже потім нагрівати її, а чавунець можна відразу ставити в розігріту піч.
Готовність квасолі обов’язково перевірити. Вона повинна добре зваритися. Можливо, знадобиться ще деякий час, так як не всі сорти квасолі однаково добре розм’якшуються. В кінці приготування посолити і трохи перемішати.
Перед подачею все добре перемішати і розкласти по порціях.