Куряча грудка з кабачками в духовці
інгредієнти:
- 
Куряче філе — 0,5 кг; 
- 
Молоді кабачки — 1-2 шт. (залежно від розміру); 
- 
Червоний болгарський перець — 2 шт.; 
- 
Твердий сир — 150 г; 
- 
Помідор — 2 шт.; 
- 
Часник — 2-3 зубчики; 
- 
Рослинне масло — 2-3 ст. Л.; 
- 
Сіль і перець за смаком; 
- 
Пучок свіжої зелені. 
приготування
- 
Філе промити і обсушити, видалити плівки, нарізати невеликими шматочками. Замаринувати м’ясо в суміші з масла, солі, перцю і подрібненого часнику. 
- 
Кабачок очистити від шкірки, видалити кісточки. У молодому овочі кісточки зовсім м’які, і видаляти їх не потрібно. Всі овочі нарізати невеликими шматочками, посолити, додати трохи перцю і акуратно перемішати. 
- 
Форму для запікання трохи змастити маслом, викласти м’ясо, поверх — овочі. Духовку розігріти до 200⁰, готувати страву 25 хвилин. Тим часом сир потрібно натерти. Посипати напівготове блюдо і відправити в духовку ще на 20 хвилин, поки сир не розплавиться. 
- 
Готову страву подавати з зеленню. 
Тушкована куряча грудка з кабачками
Якщо потрібно дієтичне блюдо, варто вибрати гасіння. Для цього рецепта знадобиться:
- 
Філе курячої грудки-300 г; 
- 
Кабачок — 1 кг; 
- 
Морква, помідор і ріпчаста цибуля – по 1 шт; 
- 
Рослинна олія-3 ст. Л; 
- 
Пучок улюбленої свіжої зелені; 
- 
Сіль і перець за смаком. 
приготування
- 
Всі овочі нарізати кубиком, моркву натерти. Курку нарізати невеликими шматочками. Пасерувати цибулю і моркву, потім викласти до них кубики кабачка і томата. Овочі згасити 15 хвилин, потім викласти до них м’ясо. Всі разом гасити ще 10 хвилин. 
- 
Додати сіль, спеції, подрібнену зелень і тримати на слабкому вогні 3 хвилини. Корисне блюдо готове, смачного! 
Куряче філе з кабачком і кефірним соусом
- 
М’ясо нарізати невеликими шматочками. Кабачок очистити і нарізати кубиком. Так само подрібнити помідори. Цибулю нарізати півкільцями, часник порубати. 
- 
Всі інгредієнти змішати, додати спеції. Викласти у форму, змащену олією. 
- 
Змішати кефір з майонезом і спеціями, соусом рясно змастити блюдо і готувати в духовці при 180 градусах 30 хвилин. 
- 
Перед подачею блюдо ще раз перемішати. Родавати зі свіжою зеленню. 
Страви з грудки і овочів можуть бути вельми різноманітними. Любителів ситних пряних страв порадує скоринка запеченого сиру, а ті, що худнуть і спортсмени можуть насолоджуватися низькокалорійними тушкованими овочами. Додаючи нові види спецій і овочів варіювати рецепти можна нескінченно.
Корисні властивості кабачка і білок, що міститься в грудях, надовго додадуть ситості і зарядять енергією.
Альфія табермакова
