кулінарний блогер яна єрмакова поділилася з нами традиційною стравою піднебесної, яка підкорить вас своєю пікантністю і гостротою — курка по-китайськи. Його можна подавати як самостійне, так і з гарніром з рису. Найголовніше – за гостроту курочки відповідаєте ви.
Інгредієнти:
- 
Філе курячого стегна — на 3 порції) – 4 шт. 
- 
Харчова сіль-0,5 ч. Л. 
- 
Куряче яйце – 1 шт. 
- 
Кукурудзяний крохмаль – 1 ст. Л. 
- 
Вода питна-7 ст. Л. 
- 
Борошно пшеничне-3 ст. Л. 
- 
Рослинна олія – 1 ст. Л. 
- 
Розпушувач -1 ч. Л. 
- 
Перець болгарський – 1 шт. 
- 
Імбир – за смаком 
- 
Перець чилі свіжий або мелений — за смаком 
- 
Часник – 2 зубчики 
соус:
- 
Соєвий соус-3 ст. Л. 
- 
Цукровий пісок-2 ст. Л. 
- 
Яблучний оцет – 1 ст. Л. 
- 
Томатний кетчуп – 1 ст. Л. 
- 
Кукурудзяний крохмаль – 1 ч. Л. 
- 
Вода питна-2 ст. Л. 
- 
Кунжутне масло-2 ч. Л. 
Спосіб приготування:
- 
Заздалегідь готуємо всі інгредієнти для їх перевтілення в гостре блюдо: ретельно промиваємо овочі і нарізаємо їх, дістаємо спеції і соуси. 
- 
Добре розігріваємо велику кількість рослинного масла на сковорідці. 
- 
Нарізаємо куряче філе і обсмажуємо птицю до легкої золотистої скоринки. Приблизно 10 хвилин обсмажування на маслі, після чого курку варто зняти зі сковороди. 
- 
Через 10 хвилин знову обсмажуємо курку в цьому ж маслі 6-7 хвилин і дістаємо з масла в миску готові золотисті шматочки. 
- 
Обсмажуємо на кунжутному маслі болгарський перець, часник і імбир, попередньо нарізавши їх соломкою. 
- 
Додаємо в овочеву суміш перець чилі свіжий або мелений. 
- 
Готуємо соус: змішайте в невеликій ємності відповідно до зазначених порціями соєвий соус, цукор, яблучний оцет, кетчуп, кукурудзяний крохмаль, воду і кунжутне масло. 
- 
Одержаний пікантний соус додаємо в овочеву суміш і смажимо на сильному вогні 2 хвилини, постійно помішуючи. 
- 
Додаємо золотисту курочку в вогняну суміш, постійно перемішуючи. Курка повинна з’єднатися з соусом. 
Катерина піскунова




