Кілька не відноситься до числа благородних риб, але на святковому столі вона буде завжди доречна. А якщо докласти трохи вигадки, то крихта-рибка в одну мить здатна перетворити шматок хліба або батона на витвір мистецтва. Для приготування закуски можна використовувати кільку в томатному соусі, пряного засолу і просто малосольну рибку. Залежно від вибору, додаючи різні продукти, закуски робляться великими і калорійними, крихітними для фуршету, гарячими або холодними. Комбінуйте інгредієнти на свій смак, а моя добірка стане хорошим керівництвом і прикладами найсмачніших бутербродів.
Бутерброд з кількою в томаті і яйцем
Готується буквально на хвилинки, але виходить чудовою закускою на всі випадки життя.
- кілька в томатному соусі-банку.
- яйця, варені – 3 шт.
- ріпчаста цибуля – ¼ невеликої головки.
- часник-часточка.
- батон.
- майонез-2 столові ложки.
- сіль, чорний перець, масло для смаження.
Приготування:
- розімніть рибу в томаті виделкою.
- почистіть зварені круто яйця, подрібніть, додайте в рибу.
- роздушіть зубчик часнику пресом, дуже дрібно порубати цибулю (або натріть). Надішліть слідом.
- заправте масу майонезом, посоліть, поперчіть. Гарненько розмішайте.
- наріжте батон скибочками, смажте на сковороді в невеликій кількості масла, поки шматочки не підрум’яняться.
- щедро намажте начинкою, прикрасьте на свій розсуд.
Гарячий бутерброд з кількою в томатному соусі в духовці
Гарячий бутерброд – це прекрасний перекус в дорозі або на роботі, смачний сніданок. Хороший в гарячому і холодному вигляді.
Беремо:
- батон (білий хліб) – 6 шматочків.
- кілька в томаті-стандартна банку.
- червона цибуля-головка.
- часник-часточка.
- сир – 50 гр.
- майонез-2-3 великі ложки.
Покроковий рецепт:
Перекладіть в миску рибу з банки, розімніть виделкою.
Викладіть майонез в невелику миску, додайте тертий на дрібній тертці часниковий зубчик, перемішайте.
Наріжте цибулину тонкими кільцями, потім розберіть.
Натріть шматок сиру на тертці з великими осередками.
Наріжте батон тонкими скибочками.
Змастіть батон щедрим шаром часникового майонезу. Зверху покладіть 4-6 цибулевих кілець.
Зробіть шар з рибки.
Посипте сирною стружкою.
Постеліть на деко пергамент, викладіть заготовки бутербродів.
Поставте в духовку, розігріту до 180 о с.час запікання – 10-15 хвилин. Приємного апетиту!
Бутерброд з балтійської кількою, буряком і сиром
Святковий варіант закуски, з сиром брі, буряком, маринований огірочками.
Знадобиться:
- житній хліб – 2 скибочки.
- кілька (пряного засолу) – 6 філе.
- буряк – 1 шт.
- мариновані огірки – 3-4 шт.
- сир брі – 2 скибочки.
- лук – ½ головки.
- каррі, солодка паприка – по 2 щіпки.
- майонез-велика ложка.
Приготування:
- заздалегідь відваріть буряк, остудіть, натріть на тертці з маленькими осередками.
- наріжте половину цибулини дрібними кубиками, обсмажте до приємної рум’яності. Охолодіть, перекладіть в миску з буряком.
- заправте майонезом, киньте каррі і паприку, розмішайте.
- покришите кубиками огірки, додайте і знову перемішайте.
- підсушіть в тостері шматочки хліба.
- викладіть начинку, розрівняйте.
- зверху розташуйте сир, потім кілечку. Для краси посипте паприкою.
Як зробити смачний бутерброд з кількою і яйцем
Необхідно:
- кілька солона-12 шт.
- хліб житній-300 гр.
- масло вершкове – 50 гр.
- кріп-0,5 пучка.
- яйця-3 шт.
- цибуля ріпчаста — 2 головки.
- огірок – ½ шт.
- готова гірчиця — 0,5 маленької ложки.
- сік лимонний – 1 маленька ложка.
- цукор-пісок-щіпка.
Як приготувати:
- напередодні відваріть яйця круто. Після очистіть, наріжте спочатку кружечками, потім кожен поділіть на половинки.
- аналогічно подрібніть огірки.
- покришите цибулю дуже дрібним кубиком, посипте цукром, окропити соком лимона. Гарненько перемішайте, залиште маринуватися на чверть години.
- порубати кріп.
- дістаньте заздалегідь вершкове масло, коли воно трохи розм’якшиться, киньте кріп і гірчицю – старанно розітріть масу.
- підсушіть порізаний скибочками чорний хліб на сухій сковороді, в тостері або духовці.
- обробіть рибку на філе.
- змастіть хліб вершково-гірчичним маслом, посипте маринованою цибулею.
- покладіть на бутерброд по 2 рибних філе.
- прикрасьте яйцями та огірками.
Бутерброди з кількою пряного засолу і зеленою цибулею
Найпростіший класичний бутерброд з солоним філе.
Візьміть:
- кілька пряного засолу – 250 гр.
- чорний хліб-булка.
- вершкове масло-50 гр.
- зелена цибуля-кілька пір’я.
Покроковий рецепт:
Почистіть рибки, обробіть на філе, видаливши внутрішній хребет.
Наріжте скибочками чорний хліб.
Викладіть на деко, помістіть на середній рівень духовки, прогрітій до 220 о с.посушіть протягом 10 хвилин. Потім перекладіть на тарілку і трохи остудіть.
Покришите пір’я зеленої цибулі.
Змастіть хліб маслом.
Покладіть рибне філе.
Посипте кубиками зеленої цибулі.
Ще один приклад закуски з пряною кількою, більш ситний.
Беремо:
- бородинський хліб
- відварна картопля.
- філе пряного засолу.
- зелена цибуля.
- вершкове масло.
- кріп.
- наріжте хліб скибочками.
- почистіть рибку, видаливши нутрощі, хребет, обробивши на подвійне філе.
- намажте скибочки вершковим маслом, накрийте філе.
- прикрасьте пір’їнкою зеленої цибулі і рубаним в крихту кропом.
Бутерброд з солоною кількою і огірком
У рецепті вказані мариновані огірки, при бажанні допустимо замінити їх свіжими або солоними огірочками.
Необхідно:
- чорний хліб.
- мариновані огірки.
- солона кілька.
- картопля, відварна.
- зелена цибуля.
Приготування:
- відваріть картоплю, остудіть поріжте кружечками разом з огірками.
- наріжте дрібними кубиками пір’я зеленої цибулі.
- підготуйте солону рибку, видаливши нутрощі і хребет.
- зберіть бутерброд, уклавши на скибочку чорного хліба спочатку філе, потім гуртки картоплі.
- наступними покладіть огірки, посипте цибулею.
Бутерброди з ківі і сиром маскарпоне
Закуска для любителів незвичайних поєднань. В оригіналі рецепта пропонується запекти картоплю на вугіллі, але можна його просто відварити або приготувати в мікрохвильовці.
Буде потрібно:
- кілька (пряна, солона) – ½ банки.
- ківі-3-4 шт.
- хліб кисло-солодкий з кмином-6 скибочок.
- маскарпоне( інший вершковий сир) – 3 великі ложки.
- картопля-2-3 бульби.
- кріп.
Як зробити:
Почистіть ківі від шкірки, наріжте кільцями.
- розімніть в пюре зварену картоплю.
- підсушіть порізаний скибочками хлібець в тостері.
- змастіть кожен шматочок м’яким сиром, накрити кружком ківі.
- зверху покладіть картопляне пюре, потім філе.
- посипте рубаним в крихту кропом.
Бутерброд “орлине око”
Незвичайна назва для закуски, тим більше святкової її варіації. Готується просто, але серед закусок не загубиться, оскільки виглядає дуже ефектно.
Беремо:
- білий хліб або батон.
- кілька.
- помідор.
- червона ікра.
- вершкове масло.
- яйце.
- кріп.
Як зробити:
- наріжте хліб, обсмажте до красивої рум’яності у вершковому маслі з одного боку.
- викладіть на плоску тарілку. Зверху накрийте рибним філе.
- додайте порізаний кружками помідор.
- зваріть круто куряче яйце, розріжте кружками, помістіть на помідори.
- прикрасьте червоною ікрою.
Відомий кулінар ділиться своїми принципами приготування бутербродів з солоною рибкою. Завжди довіряла його думку і вам раджу. Смачного, нехай на вашому столі будуть тільки найсмачніші закуски з кільки.