Теоретично це вірно. 1 кг знежиреного сиру – це 160 гр. білка, 18 гр. жиру, 33 гр. вуглеводів і близько 1000 кілокалорій.
500 гр. гречки – це ще 60 гр. білка, 16 гр. жиру, 320 гр. вуглеводів і 1650 ккал. Отримують цілком прийнятні цифри для набору м’язової маси.
Однак не практиці вийшло зовсім по-іншому.
2. Незважаючи на невелику кількість жиру, досить велика кількість вуглеводів за тиждень призвело до збільшення жирового прошарку в області живота. Особливо негативно таке харчування позначилося на збільшенні частки вісцерального жиру.
3. Велика кількість білка (майже 3 гр. на 1 кг ваги тіла) не призвело до помітних зрушень у розмірах мускулатури. Хоча, для чистоти експерименту, бажано було б дотримуватися такого раціону харчування, мінімум, протягом 2-х тижнів. Тому що м’язи, після навантаження, ростуть протягом 10-14 днів.
Висновок: Навіть порівняно невелика калорійність щоденного раціону, яку створювали 1 кг знежиреного сиру і 500 гр. гречки, помітно перевищувала потреби організму в енергії. У підсумку, замість зростання м’язової маси спостерігалося збільшення відсотка жиру, особливо вісцерального.
Виходить, що для конкретної людини середнього віку вагою до 80 кг (а саме, мене), така калорійність надлишкова.
А яка саме калорійність призведе до зростання м’язової маси без утворення надлишку жиру можна визначити тільки досвідченим шляхом, поступово піднімаючи калорійність на 100-200 ккал і спостерігаючи за результатом.