у сім’ї люблять макаронні вироби, але спагетті з соусом набридли? урізноманітнити раціон допоможе запіканка з макаронів з фаршем. Технологія приготування досить проста-розкриємо рецепт і секрети смачної страви.
Запіканка з макаронів і фаршу: рецепт
Запіканка з макаронів з фаршем — ситне блюдо, яке підійде для обіду або вечері. Його рецепт простий: інгредієнти знайдуться в кожному будинку.
Для приготування запіканки можете використовувати вже готові вироби, які залишилися з учорашнього дня.
Вибирайте будь-які сорти макаронів-черепашки, пенне, спіральки або трубочки. Однак спагетті прибережіть для іншого випадку: для запіканки вони не підходять.
Що стосується фаршу, він може бути будь-яким. Використовуйте м’ясо за смаком-яловичину, курку, індичку.
Особливий інгредієнт запіканки-соус. У цьому рецепті він вершково-сирний.
Деякі люблять робити страву під соусом бешамель або засипати макарони з фаршем сиром. Інгредієнти виберіть за власним бажанням.
Для смачної запіканки з макаронів з м’ясом знадобиться:
- м’ясний фарш — 300 г;
- макаронні вироби — 400 г;
- ріпчаста цибуля — 100 г;
- масло (оливкова або рослинна ) — 40 г;
- яйця — 3 шт.;
- молоко — 150 мл;
- твердий сир (будь — який) — 300 г;
- сіль, приправи-за смаком.
У м’ясний фарш можете додати 1 ст.л. Томатної пасти — це додасть страві пікантності. Якщо немає пасти, замініть її свіжими помідорами.
читайте також: запіканка з фаршу і картоплі з сиром
Макаронна запіканка з фаршу з сиром: як приготувати
Технологія приготування запіканки з фаршем дуже проста, але зажадає деякої попередньої підготовки.
Якщо у вас немає готових макаронів, відваріть їх відповідно до інструкції. Краще, щоб вироби були аль денте — злегка недовареними. Вони дійдуть в духовці.
Макаронну запіканку готуйте так:
- очистіть і наріжте цибулю дрібними кубиками.
- налийте на сковороду масло, розжарити і покладіть цибулю. Як тільки стане прозорим, додавайте м’ясний фарш.
- обсмажуйте фарш з цибулею до готовності. В кінці посоліть і додайте улюблені приправи.
- сир натріть на тертці.
- приготуйте соус-змішайте яйця з молоком і половиною сиру.
- велику вогнетривку форму змастіть маслом або вистеліть промасленим пергаментним папером.
- викладіть у форму половину макаронів. Зверху помістіть шар фаршу і трохи соусу. Потім викладіть залишилися макарони і полийте заливкою.
- поставте запіканку з фаршу в духовку. Готуйте 15 хвилин.
- дістаньте блюдо, засипте сиром, що залишився і поставте в духову шафу ще на 5 хвилин.
Готову запіканку трохи остудіть і подавайте до столу. Можете посипати зверху дрібно нарізаною зеленню.
Макаронна запіканка хороша тим, що для її приготування не буде потрібно багато часу і сил. А домашні по достоїнству оцінять дане блюдо. Можемо посперечатися: вони навіть не здогадаються, що в його основі лежать звичайні макарони з сиром в духовці.
читайте також: макарони по-флотськи з курячим фаршем: рецепт