Сир – корисний продукт. Але зазвичай досить сухий. Не знаю, як у інших, але у мене сир сам по собі не заходить. Доводиться поливати його зверху згущеним молоком або йогуртом. Виходить смачно, тільки така комбінація істотно підвищує калорійність страви. Крім того, згущене молоко і йогурт – це швидкі вуглеводи, а у мене вже давно з перемінним успіхом йде неабияка боротьба з талією. Але білки потрібні. Що робити?
І я придумав ось що. Якщо сир заходить дуже повільно і мляво, потрібно розбавити його якоюсь рідиною. Можна, наприклад, запивати кожен шматок чаєм або іншою рідиною. Цілком непогано виходить, тільки процес прийому їжі стає тривалим. Але існує і інший спосіб.

Як швидко з’їсти сир

Насправді, нічого складно.
Я вываливаю пачку (200 гр.) знежиреного сиру (32 гр. білка – 6 гр. жиру – 3 гр. вуглеводів = 200 ккал) в самий звичайний блендер. У мене він вбудований в кухонний комбайн.
Додаю 100-200 мл звичайної води (залежить від переваг – більш або менш рідкий продукт). Цілком можна додавати молоко, від цього користь сиру стане ще більшою, але у мене, на мій жаль, непереносимість молока.
Тепер достатньо лише перемішати сир з водою до стану однорідної консистенції і випити.
Не знаю, як у кого, але у мене цей процес займає лише 10 секунд.
Особливо такий прийом їжі нагоді для вечірнього часу. Сир містить т. н. довгий білок, оскільки в ньому багато казеїну.
Казеїн буде протягом нічного часу потихеньку всмоктуватися в кров, забезпечуючи постійний приплив амінокислот до м’язів.
А оскільки в сирі майже немає вуглеводів, так і жирова складова невелика, то такий швидкий прийом їжі цілком підійде замість горезвісного склянки кефіру на ніч.
Хто бажає, може внести такий вид сиру в свій раціон харчування.
А я обіцяю найближчим часом розповісти, як цілий тиждень харчувався тільки гречкою і сиром в рідкому вигляді, і що з цього вийшло. А вийшло дуже цікаво.
Хто-небудь може припустити, як це позначилося на моєму статурі?