свіжа ароматна випічка тільки з духовки-справжні ласощі, в якому важко собі відмовити. Якщо ви ще не знаєте, як приготувати пиріжки з картоплею, беріть на замітку простий рецепт і поради.
Пиріжки з картоплею: рецепт
Щоб приготувати пиріжки з картоплею, необхідно взяти такі інгредієнти, як:
- пшеничне борошно-1 кг;
- сухі дріжджі-1 ч. Л.;
- соняшникова олія-4 ст. Л.;
- вода — 600 мл;
- куряча печінка-600 г;
- сіль-1 ч. Л.;
- цукор-2 ч. Л.;
- картопля — 600 г;
- ріпчаста цибуля — 3 шт.
За бажанням рецепт пиріжків легко урізноманітнити морквою або вареними яйцями.
Що стосується цибулі в начинці, то його кількість також скоректуйте на свій смак.
читайте також: дріжджове тісто для пиріжків в духовці на молоці
Пиріжки з картоплею і печінкою в духовці: як приготувати
Перед тим як зробити ароматні пиріжки в духовці, необхідно підготувати всі інгредієнти. В першу чергу в додатковому приготуванні потребує картопляне пюре і печінка.
Картоплю потрібно почистити, нарізати, відварити і зробити пюре. При бажанні додайте в нього яйце, масло, майонез або бульйон.
Печінку відваріть і перекрутіть за допомогою кухонного комбайна або м’ясорубки.
Після цього беремося за тісто для пиріжків в духовці:
- висипаємо в теплу воду дріжджі.
- вливаємо туди масло і додаємо цукор з сіллю.
- засипаємо борошно і починаємо замішувати тісто.
- накриваємо ємність з тестом і залишаємо на годину в теплі.
Слідкуйте за консистенцією тесту: воно повинно бути однорідним.
Якщо не знаєте, як забезпечити необхідну температуру, позбудьтеся від протягів, включіть конфорки плити і розмістіть миску з тестом неподалік.
Поки тісто підходить, приступаємо до начинки:
- обсмажуємо цибулю.
- ретельно перемішуємо картопляне пюре з печінкою.
- додаємо приправи і сіль.
- змішуємо з цибулею.
Не забудьте спробувати начинку перед тим, як ліпити пиріжки. Якщо відчуваєте, що вона сухувата, влийте трохи бульйону, який залишився після приготування печінки.
Після того як тісто підійшло, продовжуємо:
- посипаємо робочу поверхню борошном і викладаємо тісто.
- відщипуємо по маленькому кульці і розгортаємо його.
- в серединку кладемо начинку і защепляем краю.
- викладаємо пиріжки на деко швом вниз і відправляємо в розігріту духовку.
Якщо хочете, змастіть зверху пиріжки збитим жовтком. Деякі посипають їх кунжутним насінням для більш симпатичного зовнішнього вигляду.
Щоб пиріжки з картоплею в духовці не підгоріли, використовуйте пекарський пергамент або силіконовий килимок.
Готові пиріжки-справжня смакота. Швидкий рецепт напевно стане в нагоді вам на свята і в будні, коли захочеться порадувати близьких чимось смачненьким.
А у вас є коронний і швидкий рецепт домашніх пиріжків?
читайте також: пиріжки з капустою в духовці: рецепт