свіжа ароматна випічка тільки з духовки-справжні ласощі, в якому важко собі відмовити. Якщо ви ще не знаєте, як приготувати пиріжки з картоплею, беріть на замітку простий рецепт і поради.

Пиріжки з картоплею: рецепт

Щоб приготувати пиріжки з картоплею, необхідно взяти такі інгредієнти, як:

  • пшеничне борошно-1 кг;
  • сухі дріжджі-1 ч. Л.;
  • соняшникова олія-4 ст. Л.;
  • вода — 600 мл;
  • куряча печінка-600 г;
  • сіль-1 ч. Л.;
  • цукор-2 ч. Л.;
  • картопля — 600 г;
  • ріпчаста цибуля — 3 шт.

За бажанням рецепт пиріжків легко урізноманітнити морквою або вареними яйцями.

Що стосується цибулі в начинці, то його кількість також скоректуйте на свій смак.

читайте також: дріжджове тісто для пиріжків в духовці на молоці

Пиріжки з картоплею і печінкою в духовці: як приготувати

Перед тим як зробити ароматні пиріжки в духовці, необхідно підготувати всі інгредієнти. В першу чергу в додатковому приготуванні потребує картопляне пюре і печінка.

Картоплю потрібно почистити, нарізати, відварити і зробити пюре. При бажанні додайте в нього яйце, масло, майонез або бульйон.

Печінку відваріть і перекрутіть за допомогою кухонного комбайна або м’ясорубки.

Після цього беремося за тісто для пиріжків в духовці:

  1. висипаємо в теплу воду дріжджі.
  2. вливаємо туди масло і додаємо цукор з сіллю.
  3. засипаємо борошно і починаємо замішувати тісто.
  4. накриваємо ємність з тестом і залишаємо на годину в теплі.

Слідкуйте за консистенцією тесту: воно повинно бути однорідним.

Якщо не знаєте, як забезпечити необхідну температуру, позбудьтеся від протягів, включіть конфорки плити і розмістіть миску з тестом неподалік.

Поки тісто підходить, приступаємо до начинки:

  1. обсмажуємо цибулю.
  2. ретельно перемішуємо картопляне пюре з печінкою.
  3. додаємо приправи і сіль.
  4. змішуємо з цибулею.

Не забудьте спробувати начинку перед тим, як ліпити пиріжки. Якщо відчуваєте, що вона сухувата, влийте трохи бульйону, який залишився після приготування печінки.

Після того як тісто підійшло, продовжуємо:

  1. посипаємо робочу поверхню борошном і викладаємо тісто.
  2. відщипуємо по маленькому кульці і розгортаємо його.
  3. в серединку кладемо начинку і защепляем краю.
  4. викладаємо пиріжки на деко швом вниз і відправляємо в розігріту духовку.

Якщо хочете, змастіть зверху пиріжки збитим жовтком. Деякі посипають їх кунжутним насінням для більш симпатичного зовнішнього вигляду.

Щоб пиріжки з картоплею в духовці не підгоріли, використовуйте пекарський пергамент або силіконовий килимок.

Готові пиріжки-справжня смакота. Швидкий рецепт напевно стане в нагоді вам на свята і в будні, коли захочеться порадувати близьких чимось смачненьким.

А у вас є коронний і швидкий рецепт домашніх пиріжків?

читайте також: пиріжки з капустою в духовці: рецепт