Серед безлічі видів рослинних олій існує один дуже потрібний і корисний продукт – высокоолеиновое соняшникову олію.
При ціні в 3-4 рази нижче звичайного оливкової олії, высокоолеиновое соняшникова має абсолютно тими ж корисними властивостями, що і оливкове. За винятком одного: смаку. У оливкової олії смак своєрідний, вимагає деякого звикання.
Высокоолеиновое соняшникова олія нейтрально на смак. При цьому кількість олеїнової кислоти – основного корисного елемента оливкової олії, можна порівняти. Приблизно однаково також кількість вітаміну Е (антиоксиданти). А вміст шкідливих насичених жирів в оливковій олії навіть більше.
Так навіщо переплачувати за заморське диво?
Невже все дійсно так, і высокоолеиновое соняшникова олія – ідеальна заміна оливковій? Давайте розберемося.

Высокоолеиновое соняшникова олія

1. Олеїнова кислота є представником мононенасичених жирних кислот Омега-9. Вона знижує рівень ліпопротеїдів низької щільності, підвищує кількість корисних ліпопротеїдів високої щільності, а також сприяє виробленню в організмі антиоксидантів. Загалом, дуже корисний компонент харчування.
Саме через велику кількість олеїнової кислоти оливкова олія придбала таку популярність.
І, як ми зрозуміли, олеїнова кислота присутня і в оливковій, і в высокоолеиновом соняшниковій олії.
2. У высокоолеиновом соняшниковій олії відсоток олеїнової кислоти вище, ніж в оливковій олії: 82 гр. проти 71 гр.
3. Высокоолеиновое соняшникова олія містить значно більше вітаміну Е, ніж оливкова олія. А вітамін Е – природний антиоксидант.
4. У высокоолеиновом соняшниковій олії менше шкідливих насичених жирів, ніж в оливковій олії: 9 гр. проти 13 гр.
5. Высокоолеиновое олія не боїться нагріву, воно ідеально підходить для смаження в будь-якому вигляді. І все тому, що процес окислення такого масла починається набагато пізніше, ніж у інших видів рослинних олій.
Оливкова олія, навпаки, дуже погано переносить нагрівання, сильно димить і надає приготовленим стравам неприємний присмак при нагріванні.
6. Завдяки низькому вмісту полиненасыщенной кислоти Омега-3, термін зберігання високоолеінового соняшникової олії значно вище, ніж у інших видів олій. Те ж відноситься і до оливковій олії.
7. Высокоолеиновое соняшникова олія має скоріше нейтральний смак, тому підійде людям, які відчувають несприйняття смакових якостей корисного оливкової олії.
8. Цінова різниця високоолеінового соняшникової та оливкової олій є ще однією перевагою першого виду. Ціна може відрізнятися в 3-4 рази на користь високоолеінового соняшникової олії.
Висновок: Высокоолеиновое соняшникова олія є недорогим аналогом оливкової олії. При цьому воно прекрасно підходить для смаження, має довгий термін зберігання і нейтрально на смак.
Оливкова олія майже не має жодних переваг перед высокоолеиновым соняшниковою олією (за винятком трохи більшого вмісту вітаміну К), не виносить нагріву і має використовуватися у вигляді заправки для салатів і овочів.