Вершкові булочки просто тануть у роті. Така здоба виходить повітряної, пишною, не порожній, дуже ароматною. Тісто можна використовувати для булочок з начинкою.

продукти

  • молоко тепле, 250 мл;
  • сіль щіпка;
  • цукор, 2 ст. Л;
  • масло вершкове, 60 г;
  • яйце, 1 шт;
  • дріжджі свіжі, 20 г або сухі, 10 г;
  • борошно, 550 г.

Для начинки

  • масло вершкове, 150 г;
  • цукор, 150 г;
  • борошно, 150 г;
  • жовток + молоко для змазування.

Як приготувати булочки

Розтоплене вершкове масло змішуємо з теплим молоком і яйцем, дріжджами.

Всипаємо просіяне борошно і вимішуємо пухнасте, м’яке і не липке тісто.

Накриваємо і залишаємо в теплому місці на 1 годину.

Змішуємо просіяне борошно з цукром і розм’якшеним вершковим маслом, перетираємо масу до однорідності.

Стіл присипаємо борошном і розгортаємо пласт.

Посипаємо крихтою, складаємо і розгортаємо, знову посипаємо крихтою, складаємо і розгортаємо.

Таким чином робимо до тих пір, поки не використовуємо всю крихту.

Розкачуємо пласт, ріжемо порційними шматочками.

Беремо кінчики з усіх боків і защипуємо в середині, вставляємо в місце защипу горішок – арахіс або мигдаль.

Викладаємо булочки на деко, застелене пергаментом, накриваємо і залишаємо на 10 хвилин.

Змащуємо збитим жовтком з парою ложок молока, посипаємо залишками крихти або подрібненими горіхами.

Випікаємо при 180 градусах близько 20 – 30 хвилин, дивіться по своїй духовці.

Булочки виходять вологими, за рахунок начинки з крихти, дуже ароматними і м’якими, вони відмінно поєднуються з молоком, йогуртом, чаєм і какао.

Смачного!

Джерело