Ці тістечка можна було зустріти в будь-якому буфеті і їдальні, вони завжди пропонувалися в якості десерту. М’яке, пісочне тісто з різною начинкою з повидла або варення, з глазур’ю, коштували копійки, зате задоволення дарували море.

продукти

  • масло вершкове, 310 г;
  • цукрова пудра або дрібний цукор, 210 г;
  • яйця, 2 шт;
  • розпушувач, 10 г;
  • сіль щіпка;
  • ванілін;
  • борошно, близько 520 г;
  • повидло за смаком, 400 г.

Для помадки

  • вода, 100 мл;
  • цукор, 300 г;
  • лимонний сік, 0.5 ч. Л.

Як приготувати тістечко “шкільне”

Розм’якшене вершкове масло збиваємо міксером до однорідності.

Додаємо сіль і ванілін за смаком, цукрову пудру і збиваємо до однорідності.

Вливаємо збиті трохи яйця і збиваємо.

Просіваємо борошно і змішуємо з розпушувачем, частинами вводимо в масу і вимішуємо тісто. Борошна може вам буде потрібно трохи менше.

Ділимо тісто на дві частини і формуємо прямокутники, присипаємо борошном, накриваємо плівкою і залишаємо на 10 хвилин.

На аркуші пергаменту розгортаємо прямокутний пласт за розміром вашої форми. Другу частину тесту також розгортаємо.

Викладаємо тісто з пергаментом у форму і випікаємо при 180 градусах до легкої золотистості.

Коли коржі охолонуть, змащуємо повидлом і складаємо один на одного. Зверху змащуємо невеликою кількістю повидла, щоб помадка краще розтікалася. Ми залишаємо просочитися.

Для глазурі змішуємо всі продукти і варимо до густоти. Трохи охолоджуємо і покриваємо пиріг.

Ми залишаємо застигати і потім ріжемо порційними тістечками.

Ласощі виходить дуже ніжним, м’яким і ароматним. Особливо смачно виходить з абрикосовим варенням або апельсиновим джемом.

Приємного апетиту!