Ці тістечка можна було зустріти в будь-якому буфеті і їдальні, вони завжди пропонувалися в якості десерту. М’яке, пісочне тісто з різною начинкою з повидла або варення, з глазур’ю, коштували копійки, зате задоволення дарували море.
продукти
- масло вершкове, 310 г;
- цукрова пудра або дрібний цукор, 210 г;
- яйця, 2 шт;
- розпушувач, 10 г;
- сіль щіпка;
- ванілін;
- борошно, близько 520 г;
- повидло за смаком, 400 г.
Для помадки
- вода, 100 мл;
- цукор, 300 г;
- лимонний сік, 0.5 ч. Л.
Як приготувати тістечко “шкільне”
Розм’якшене вершкове масло збиваємо міксером до однорідності.
Додаємо сіль і ванілін за смаком, цукрову пудру і збиваємо до однорідності.
Вливаємо збиті трохи яйця і збиваємо.
Просіваємо борошно і змішуємо з розпушувачем, частинами вводимо в масу і вимішуємо тісто. Борошна може вам буде потрібно трохи менше.
Ділимо тісто на дві частини і формуємо прямокутники, присипаємо борошном, накриваємо плівкою і залишаємо на 10 хвилин.
На аркуші пергаменту розгортаємо прямокутний пласт за розміром вашої форми. Другу частину тесту також розгортаємо.
Викладаємо тісто з пергаментом у форму і випікаємо при 180 градусах до легкої золотистості.
Коли коржі охолонуть, змащуємо повидлом і складаємо один на одного. Зверху змащуємо невеликою кількістю повидла, щоб помадка краще розтікалася. Ми залишаємо просочитися.
Для глазурі змішуємо всі продукти і варимо до густоти. Трохи охолоджуємо і покриваємо пиріг.
Ми залишаємо застигати і потім ріжемо порційними тістечками.
Ласощі виходить дуже ніжним, м’яким і ароматним. Особливо смачно виходить з абрикосовим варенням або апельсиновим джемом.
Приємного апетиту!