гострі, пряні корейські закуски давно стали нашими, зайнявши гідне місце на столах серед рідних, знайомих з дитинства страв. Салат з огірків і моркви по-корейськи, заготовлений на зиму – завсідник святкового столу, зустрічі друзів за чарочкою, тихого сімейного вечері.

Приємно хрусткі огірочки, пікантна морквина знайшли дорогу в наші серця і зробили салат неймовірно популярним, як і закуску з кальмарами , пам’ятаєте, ми її готували? смакоту з улюблених овочів домашнього приготування можна зробити зі стерилізацією і без неї, доповнивши вже готової приправою або самостійно створивши композицію з прянощів. Всі кращі варіанти перед вами, підбирайте, заготовлюйте, і радуйте близьких чудовим блюдом. Інші рецепти огірків по-корейськи можна подивитися на окремій сторінці.

Салат з огірків і моркви по-корейськи на зиму з приправою для корейської моркви (зі стерилізацією)

Закуска консервується з додаванням готової приправи по-корейськи, з обов’язковою стерилізацією.

Візьміть:

  • огірки-2 кг.
  • морквина-700 гр.
  • часникові зубчики – 8 шт.
  • цукровий пісок-4 великі ложки.
  • сіль-2 великі ложки.
  • соняшникова олія – 100 мл
  • оцет 9% — 100 мл
  • червоний перець, мелений – за смаком.
  • приправа для моркви по-корейськи – за смаком (1-2 столові ложки).

Покроковий рецепт:

Обполосніть овочі, промокніть паперовим рушником. Почистіть моркву, натріть на корейській тертці тонкою соломкою.

Зріжте кінчики у огірків. Поділіть на половинки, розрізавши поперек овоча. Потім наріжте брусочками довжиною 5-8 см.

Щоб огірочки смачно хрустіли, замочіть їх на пару годин у холодній воді, особливо, якщо вони не відразу з грядки.

Натріть зубчики часнику на дрібній тертці або роздушіть пресом. Перемішайте овочі.

Додайте моркву, знову розмішайте.

В окремій мисці змішайте оцет, масло, червоний перець, приправи для моркви по-корейськи, сіль і цукор.

Залийте маринадом овочі, ретельно перемішайте вміст.

Переставте на полицю холодильника, потримайте 6-8 годин (в ідеалі – ніч). За цей час кілька разів перемішайте салат, щоб овочі просочувалися маринадом рівномірно.

Щільно набийте закуску в банки, розлийте залишки маринаду.

Салату потрібно стерилізація. Для цього поставте заготовки в широку каструлю, підстеливши рушник, щоб вони не билися один об одного. Налийте по плічка гарячу воду, дочекайтеся її закипання. Встановіть таймер на 10 хвилин для ємностей в 0,5 літра. Літрові банки обробляйте протягом 20 хвилин.

Закрутіть гвинтовими кришками або закатати залізними під ключ. Остудіть в перевернутому стані, після віднесіть в холодне місце на зимове зберігання.

Відмінний овочевий салат з пряними приправами сподобається всім, хто його спробує хоч раз. Заготовлюється без стерилізації, за іншою технологією, на відміну від попереднього варіанту.

букет корейських приправ можна скласти самостійно. Традиційно, до складу включають коріандр, гострий чилі, солодку паприку, імбир, чорний перець.

Знадобиться:

  • огірки-2 кг.
  • морквина-500 гр.
  • цукор-пісок – 100 гр.
  • сіль-50 гр.
  • часник-3-4 часточки.
  • оцет – 9% — 30 мл
  • рослинне масло – 25 мл
  • коріандр – ½ маленької ложки.
  • чорний перець – ½ маленької ложки
  • червоний гострий перець – стільки ж.

Решта приправи кладіть на ваш вибір і за смаком.

Як приготувати:

  1. приготування почніть з маринаду. Залийте в каструльку масло з оцтом, додайте цукор, сіль, приправи, зазначені в рецепті.
  2. поставте на плиту, прогрівайте на невеликому вогні майже до закипання, але не кип’ятіть – вимкніть конфорку, накрийте кришкою. Потримайте 10 хвилин.
  3. наріжте моркву тонкою соломкою, аналогічно покришите огірки. Нарізку огірків допустимо зробити крупніше, брусочками або слайсами.
  4. змішайте овочі, додайте роздавлений пресом часник. Старанно розмішайте салат. Потримайте на столі приблизно годину, щоб овочі пустили сік.
  5. поверніть каструльку з маринадом на плиту, дайте закипіти, відразу перелийте маринад в миску з огірками і морквою.
  6. розподіліть закуску в банки, щільно закупорте капроновими кришками, призначеними для закаток.
  7. зберігайте салат тільки в холодильнику, не довше 4 місяців.

Гострі огірки по-корейськи з гірким перцем і морквою

Гостроту закуски домашнього приготування можна коригувати самостійно, додавши спеціальні корейські приправи, або використовуючи більше часнику з червоним гірким чилі.

Буде потрібно:

  • морквина-400 гр.
  • огірки-1 кг.
  • пекучий чилі – стручок.
  • часник-головка.
  • столовий оцет-50 мл.
  • сіль-25 гр.
  • цукор-50 гр.
  • петрушка-пучок.
  • коріандр, мелений перець – суміш) – по чайній ложці.

Як маринувати:

  1. обполосніть овочі. Наріжте огірочки брусочками.
  2. потріть соломкою морквину, використовуючи спеціальну корейську тертку.
  3. змішайте овочі, додавши рубану петрушку. Покладіть перетворений в пюре часник (за допомогою преса).
  4. поріжте кільцями стручок чилі. Насіння раджу вибрати, оскільки закуска і без них буде досить «забористою». Хочете зробити салат гостріше, краще візьміть ще один перчик, але без насіння.
  5. заправте салат приправами, перерахованими в складі рецепта.
  6. перемішайте вміст, займіться іншими справами протягом 3-4 годин. Періодично помішуйте, розподіляючи маринад по овочах.
  7. розподіліть салат по стерильним баночках, розлийте залишився маринад.
  8. стерилізуйте на водяній бані. Час для літрових ємностей – 20 хвилин, підлогу літрові банки тримайте менше – всього 10 хвилин.
  9. готові салати закатати, потім, після повного охолодження, сховайте в холодне приміщення, типу підвалу.

Дуже смачні огірки з морквою швидкого приготування

Щоб, не чекаючи зими, поласувати улюбленим салатом, тримайте швидкий рецепт без варіння і стерилізації з соєвим соусом. Через пару годин ви зможете подати закуску на стіл.

Беремо:

  • огірки-1 кг.
  • морквина-250 гр.
  • соєвий соус-2 великі ложки.
  • рослинна олія-80 мл.
  • цукор, сіль-по 1,5 маленької ложки.
  • насіння кунжуту-велика ложка.
  • оцет 9% – 2 великі ложки.
  • коріандр – ½ чайної ложки.
  • чорний перець-щіпка.
  • гострий червоний перець – 1/3 чайної ложки.
  • часник-4-5 зубчиків.
  • кінза-кілька гілочок (за бажанням).

Як маринувати:

  1. натріть моркву, заправте цукром, сіллю, взявши половину чайної ложечки. Перетріть руками, щоб коренеплід пустив більше соку. Приберіть на 30 хвилин.
  2. наріжте брусочками огірки. Посоліть сіллю, що залишилася, і так само відставте на півгодини.
  3. злийте зайвий сік, змішайте в мисці овочі. Додайте рубаний в крихту часник.
  4. налийте на сковорідку масло, розжарити його. Киньте кунжутне насіння, коріандр, червоний чилі.
  5. швидко розмішайте прянощі, швидко залийте овочі.
  6. влийте соєвий соус, оцет. Гарненько перемішайте закуску.
  7. покришите зелень кінзи, відправте в миску. Знову розмішайте, щільно прикрийте кришкою. Сховайте на полицю холодильника.
  8. наберіться терпіння на 2 години, потім знімайте першу пробу.

Дуже сподобався варіант з морквою, запропонований автором ролика. Плюс цікава нарізка салату. Вдалих вам заготовок, нехай на вашому столі будуть тільки найсмачніші салати по-корейськи.