В основі меню багатьох дієт — салати для схуднення. Якщо вони овочеві або з додаванням нежирного м’яса, містять невелику кількість калорій. З-за цього їх можна є досить у великих кількостях і тим самим не відчувати постійного голоду. Рецептів цих салатів для схуднення дуже багато, тому можна постійно змінювати меню.

З капусти

Салат з капусти для схуднення багатий вітамінами і клітковиною. Його перевага ще й у низькій калорійності. Готувати його можна тільки з капусти або з додаванням інших овочів і моркви.

Для приготування візьміть ¼ головки білокачанної капусти і наріжте її тонкою соломкою. Одну моркву очистіть і потріть на крупній тертці. Висипте овочі в миску, посоліть і додайте столову ложку (можна менше або взагалі без нього) соняшникової або оливкової олії. Все ретельно перемішайте.

У страву можна додати зелень, болгарський перець та інші овочі, а білокачанну капусту замінити пекінською. Додати ситності можна приготувати цей салат з куркою.

З селери

Інгредієнти:

  • стебло селери — 3 шт.;
  • огірок — 2 шт.;
  • білокачанна капуста — 300-400 г;
  • салат айсберг — 3-4 листків;
  • цибуля — ½ головки.

Свіжі огірки і стебла селери порізати кубиками середнього розміру. Капусту потрібно дрібно нашаткувати, а цибулю нарізати тонкими півкільцями. Салат айсберг просто рветься великими шматками.

Всі інгредієнти перемішайте в чашці і посоліть за смаком. Заправте блюдо оливковою олією і можете їсти.

Салат із селери для схуднення підійде в якості сніданку. Але в ньому багато капусти, тому не рекомендується їсти його в дуже великих кількостях.

Щоб зробити його ще більш корисним можна додати в нього трохи тертої кориці. Також хороший результат для схуднення дасть салат з імбиром. Просто приготуйте страву за наведеним рецептом, а потім потріть в нього 1-2 см свіжого кореня.

З моркви

Вітамінний салат з яблук і моркви дуже швидко готувати (весь процес займе всього кілька хвилин). Найкраще його їсти на сніданок для схуднення або протягом дня в якості перекусів.

Візьміть 1 зелене яблуко і 1 середню сиру моркву. Натріть їх на крупній тертці і перемішайте в салатниці. Заправляти блюдо немає необхідності, так як продукти виділяють достатньо свого соку. Але можна додати кілька крапель олії, щоб вітаміни з моркви краще засвоїлися.

Є ще один варіант салату з моркви. Одну середню штуку потріть на крупній тертці і перекладіть в миску. Видавіть туди 1-2 зубчики часнику. В кінці додайте кілька крапель олії і лимонного соку. Такий салат з моркви стане прекрасним перекусом або доповненням до м’ясної страви на вечерю.

З помідорів

Ще один низькокалорійний овочевий салат для швидкого схуднення — помідорний. Він багатий вітамінами А і С,а також магнієм, калієм, залізом і іншими мінералами. Щоб приготувати салат з помідор візьміть 200-250 г плодів салатних сортів і наріжте їх дрібними кубиками або великими шматками. Складіть їх в миску і заправте столовою ложкою нежирної сметани або ½ столовою ложкою оливкової олії. На завершення посоліть салат і при бажанні додайте кілька крапель яблучного оцту.

Щітка

Інгредієнти, необхідні щоб приготувати салат щітка для схуднення:

  • буряк — 1 шт.;
  • морква — 1 шт.;
  • білокачанна капуста — 250 г;
  • лимонний сік;
  • рослинне масло — ½ ст. ложка;
  • зелений лук, петрушка, кріп (можна щось одне) — в будь-якій кількості.

Всі овочі повинні бути сирими.

Морква і буряки треба очистити і натерти на крупній тертці. Капусту дрібно наріжте і покладіть в миску з попередніми інгредієнтами. Дрібно порубаєте зелень і додайте до інших продуктів. Заправте салат з буряка для схуднення лимонним соком і олією, посоліть.

Є це блюдо можна на обід або на вечерю для схуднення. Підійде практично до будь-якого гарніру (все залежить тільки від ваших уподобань). Доповнити салат можна редькою та/або селерою.

З гарбуза

Щоб приготувати салат з гарбуза для схуднення знадобляться:

  • гарбуз — 400-500 г м’якоті;
  • квасоля консервована (можна використовувати і сиру, тільки попередньо вимочити її і відваріть) — 200 г;
  • зелена цибуля — 1 пучок;
  • рукола — 1 пучок;
  • насіння соняшнику (очищені) — 1 ст. ложка;
  • рослинне масло — 1 ст. ложка;
  • лимонний сік — 1 ст. ложка.

Насамперед потрібно розібратися з квасолею. Якщо використовуєте консервовану — промийте її і підсушіть на друшляку. Сиру квасолю потрібно попередньо вимочити протягом декількох годин і відварити.

Гарбуз наріжте невеликими кубиками (2х2 см) і викладіть рівномірним шаром на деко, вистелений пергаментом. Слідом помістіть в розігріту до 180-200 градусів духовку на 20-25 хвилин.

Рукколу порвіть великими шматками і змішайте в мисці з лимонним соком. В цю ж ємність помістіть вже запечену гарбуз і підготовлену квасолю. Слідом додайте насіння і дрібно нарубану цибулю. Перемішайте все і заправте маслом. Такий салат можна їсти на вечерю для схуднення в якості самостійного блюда.

Фруктовий з груші і смородини

Це блюдо буде більш калорійним, ніж овочеві «брати». Причини в тому, що фрукти містять більше калорій і в ці салати додають трохи цукру або цукрової пудри. Але порадувати себе таким десертом можна і під час дієти.

Фруктовий салат для схуднення підійде в якості сніданку. Він поживний і добре насичує, чому сприяє і включена в багато рецепти кисле молоко або сметана.

Інгредієнти:

  • груша — 250-300 г;
  • смородина — 200-250 м;
  • кисле молоко — 100 мл;
  • лимонний сік — 1 чайна ложка;
  • цукровий пісок — 10-20 р.

Грушу помийте і наріжте дрібними кубиками. Змішайте її з вимитої смородиною і лимонним соком. Викладіть все в салатницю.

Окремо збийте кисле молоко з цукром. Отриманою сумішшю полийте фрукти. Страву можна їсти відразу або попередньо потримати його на 1-2 години в холодильнику.

З куркою

Дуже смачний і поживний (але в той же час низькокалорійний) — білковий салат з куркою для схуднення. З його приготуванням потрібно повозитися, але він стане відмінним стравою на вечерю або святковий стіл.

Для салату з куркою вам знадобляться:

  • куряче філе — 200-250 г(приблизно одна половинка грудки);
  • курячі яйця — 2 шт.;
  • печериці — 4-5 шт.;
  • петрушка — ¼ пучка;
  • часник — 2 зубчики;
  • несолодкий йогурт (бажано знежирений) — 100 мл

Спочатку відваріть філе. Після того як вона охолоне, наріжте його невеликими кубиками. На суху розігріту сковороду покладіть подрібнений часник і обсмажте.

Нарізані кубиками гриби додати до часнику. Обсмажуйте їх до золотистої скоринки. Пересипте їх в миску і змішайте з філе. Курячі яйця зваріть круто, остудіть і наріжте кубиками. Додайте їх до решти інгредієнтів.

В якості заправки салату з куркою використовується несолодкий йогурт. Його кількість можна варіювати, залежно від уподобань. Готовий салат посипте дрібно нарубаної петрушкою.

З тунцем

В якості білкового вечері чи сніданку підійде і салат з тунцем і з овочів. Для приготування вам знадобляться:

  • консервований тунець — 1 банка;
  • селера — 2-3 стебла;
  • томати — 2 шт;
  • редис — 100 г;
  • салат айсберг — 4 аркуша;
  • лимонний сік — 1 ст. ложка;
  • оливкова олія — 1 ст. ложка;
  • чорний мелений перець.

Овочі наріжте невеликими кубиками і викладіть в миску. Додайте до них консервованого тунця, розділеного на шматочки.

Окремо зробіть заправку для салату з тунцем: збийте масло з лимонним соком і меленим чорним перцем. Додайте отриманий соус до овочів і риби і перемішайте. Салат айсберг дрібно порубаєте і посипте їм страву зверху.

Салат з тунцем підійде і для святкового столу. Зробити його більш смачним і екзотичним можна додавши 200 г обсмажених креветок.

Таке блюдо з великим вмістом білка можна їсти в дні тренувань. Протеїн наявний у салаті з тунцем послужить відновленню м’язової тканини і наповнить вас силою після занять.

З авокадо

Цей продукт багатий мінералами, вітамінами і корисними для організму жирами. Для салату краще використовувати тверді плоди або середньої консистенції (щоб зручно було різати на шматочки).

Щоб приготувати салат простий для схуднення з авокадо знадобляться:

  • авокадо — 1 шт.;
  • помідори черрі або сорту сливка — 6 шт.;
  • ялтинський цибулю — 1 шт.;
  • олія оливкова (можна замінити соняшниковою) — 1 ст. ложка;
  • лимонний сік з половинки лимона;
  • суміш прованських трав;
  • чорний мелений перець;
  • сіль.

Спочатку видаліть кісточку з авокадо. Далі очистіть м’якоть від шкірки і наріжте її тонкими часточками. Щоб вона не потемніла, збризніть її лимонним соком. Помідори черрі розрізати навпіл, якщо взяли сливку на четвертинки. Цибулю нарізати півкільцями.

Інгредієнти помістіть в блюдо, залийте ложкою олії і злегка перемішайте. Зверху посипте сумішшю трав і меленим перцем, посоліть.

Цей рецепт можна модернізувати. Наприклад, додайте до запропонованої основі трохи запеченого курячого філе. З овочів у страву підійдуть: болгарський перець, селера, цвітна капуста або брокколі. У цьому випадку авокадо можна використовувати не як основний інгредієнт, а як базу для заправки. Для того розімніть м’якоть в мисочці і змішайте з маслом і спеціями.

З редису з кефірної заправкою

Інгредієнти для салату з кефіром і овочами:

  • редис — 7 шт.;
  • огірки — 2-3 шт.;
  • сир (2%) — 60 г;
  • кефір (1%) — 40 мл;
  • яйця курячі — 2 шт.;
  • цибуля — 1 шт.;
  • зелена цибуля — 1 пучок;
  • зелень (кріп, петрушка) — 54-10 г;
  • сіль.

Огірки, редиску і цибулю наріжте півкільцями. Зелену цибулю крупно нарубаєте і пересипте в миску разом з попередніми інгредієнтами. Це буде основа страви.

Для заправки змішайте кефір з сиром. Можна трохи збити блендером. Додайте до отриманої суміші дрібно посічену зелень і сіль. Ще раз все перемішайте і заправте цим соусом овочі. Завершіть блюдо звареними круто курячими яйцями. Які потрібно порізати часточками і просто викласти поверх вже готовий салат.

З редькою

Інгредієнти:

  • редька — 1 шт. середнього розміру;
  • квашена капуста — 200 г;
  • салат айсберг — кілька листків;
  • рослинне масло — 1-2 ст. ложки;
  • сіль, перець.

Квашену капусту змішати з натертою на крупній тертці редькою. Айсберг наріжте соломкою і додайте до інших інгредієнтів. Вийшло блюдо заправте маслом і додайте спеції, перемішайте.

Наведені салати для схуднення можна готувати не тільки для себе, але і для всієї родини. З цими рецептами не потрібно відмовлятися від смачних страв, які до того ж легко зробити.