Сьогодні ділюся рецептом яскравого і смачного холодцю з курки з різнобарвним декором. Як же красиво він виглядає на святковому столі, гості від нього завжди в захваті!
Я взяла консервований горошок, консервовану кукурудзу, зерна граната і додала трохи відвареної моркви. Вийшло красиво і апетитно.
Вас зацікавить цей рецепт, то буду дуже рада! веселих свят і гарного настрою!
Заливне з курки в силіконових формочках, рецепт з фото крок за кроком
- час підготовки – 10 хвилин
- час приготування-1 година + час на застигання
- кількість порцій– 4
Підготувати всі необхідні інгредієнти.
Курячі гомілки ретельно обробити і вимити, залити холодною водою (близько 800 мл), на сильному вогні довести до кипіння і поварити 1 хвилину.
Вийняти гомілки з відвару і добре промити в холодній проточній воді.
Знову викласти гомілки в каструлю, додати очищені цибулину і моркву, лавровий лист, перець духмяний і чорний і сіль.
Залити гомілки з овочами і прянощами новою порцією води, довести до кипіння, зменшити нагрів до мінімального і варити протягом 35-40 хвилин.
Одночасно приготувати і інші інгредієнти. Зубчики часнику очистити від сухої оболонки і пропустити через прес.
Желатин залити 100 мл холодної кип’яченої води і залишити для набухання.
Коли гомілки зваряться, вийняти їх з бульйону разом з морквою і цибулиною і остудити.
Гарячий бульйон процідити і додати часник і желатин.
Все добре розмішати до повного розчинення крупинок желатину і остудити до кімнатної температури.
М’ясо відокремити від кісток, зняти шкіру і руками розібрати на невеликі шматочки.
Формочки для желе змастити дуже тонким шаром вершкового масла і охолодити.
Відварену моркву порізати на кружечки або кубики і викласти у формочки, додати в кожну трохи зеленого горошку, курку і зерен граната. Потім влити трохи бульйону і поставити в холодне місце для застигання і закріплення декору.
Після цього розкласти в усі формочки куряче м’ясо.
Поверх м’яса знову викласти трохи моркви, горошку, кукурудзи і зерен граната. Після цього залити все бульйоном з желатином.
Формочки поставити в холодильник для застигання, після чого акуратно відокремити від стінок і перекласти на сервірувальні тарілки.
До подачі на стіл зберігати таке блюдо потрібно в холодильнику.