Насправді я обіцяв розповісти, 40 гр. якогось продукту потрібно їсти, щоб отримувати щоденну норму вітаміну С. Виходячи з назви, можна зробити цілком певний висновок: потрібно їсти солодкий болгарський перець. Причому, червоний. Якщо немає часу, то далі можна було б і не читати, але тоді Ви не дізнаєтеся про багатьох інших корисні властивості болгарського перцю.
З іншого боку, саме величезна кількість вітаміну С, яка містить червоний болгарський перець, є основною перевагою цього овоча. Досить просто купити один перець в магазині, відрізати третину (зазвичай це і буде 40 гр.) і з’їсти з улюбленою стравою або просто так.
Червоний солодкий перець – чемпіон за змістом вітаміну С (порівняйте з іншими продуктами, представленими в цій статті). Вже тільки тому він повинен бути включений до щоденного раціону харчування, якщо немає на нього алергії. Адже навіть якщо посилено харчуватися багатими вітамінами фруктами, можна запастися вітаміном С лише на півроку вперед.

А як бути в зимово-весняний час? Відповідь: 40 гр. солодкого червоного болгарського перцю в день, і прощайте вільні радикали.
Тим не менш, якщо все написане вище не переконує, давайте розглянемо всю користь, яку може принести червоний солодкий перець для здоров’я.

Корисні властивості червоного солодкого болгарського перцю

1. Величезна кількість вітаміну С.
Про це ми вже говорили. Середні цифри – 250 мг вітаміну С на 100 гр. продукту.
2. Червоний болгарський перець містить лікопін і антоціани.
Наявність даних поживних речовин в червоному перці (як і в багатьох інших червоних фруктах і овочах) допомагає тримати під контролем ознаки старіння, а також позитивно впливати на артеріальний тиск. Крім того, як потужний антиоксидант лікопін знижує ризик захворіти на рак.
А рак, як ми пам’ятаємо з цієї статті, є другим за смертності захворюванням, і, на жаль, дуже складно від нього застрахуватися.
3. Комбінація перцю і негемового заліза з рослинних джерел
Норма заліза – 18 мг. Гемове залізо (входить до складу гемоглобіну) добре засвоюється саме по собі. Наприклад, яловича печінка. Але що, якщо людина вегетаріанець, тримає піст або просто не дух не переносить печінку? Адже залізо з рослинних продуктів дуже погано засвоюється.
Вихід є. Просто комбінуємо багаті залізом рослинні продукти і червоний солодкий перець. 100 гр. сочевиця включати в себе 65 % норми заліза. Без вітаміну С вона майже не засвоїться, а якщо похрумтіти 40 грамами червоного солодкого перцю, то ми отримаємо більше половини норми заліза!
Можна взяти і інші продукти багаті вітаміном С, але перець- чемпіон. Його потрібно зовсім мало. Тут фінансовий чинник важливий.
4. Червоний болгарський перець містить велику кількість вітаміну А.
100 гр. червоного перцю містити третина денної норми вітаміну А. Звичайно, це не так звучить, як 2,5 денні норми вітаміну С. Тим не менш, червоний перець треба обов’язково їсти дітям для нормального росту організму.
Крім того, вітамін А необхідний тим, у кого проблеми із зором. Для живлення сітківки ока можна з’їсть і моркву. Але краще і те, і інше, щоб отримати повну норму обох вітамінів. За 40 гр. моркви і червоного перцю в день – це щоденна норма вітамінів А і С.
5. Низька калорійність червоного перцю
Завдяки низькій калорійності і величезною корисності, солодкий червоний болгарський перець можна застосовувати при будь-якій дієті, при будь калорійності харчування. 40 гр. цього овоча можна взагалі не брати в розрахунок при підрахунку калорій, а користь для здоров’я буде очевидна.
До речі, калорійність 40 гр. перцю буде близько 10 ккал.

Шкода від солодкого червоного болгарського перцю

На жаль, не всі можуть вживати солодкий червоний перець в їжу. Я дуже довгий час не виносив навіть його запаху. Якщо його де-то додавали в будь-яку їжу, тобто її я вже не міг. А все тому, що в дитинстві сильно переїв його.
У деяких людей болгарський перець не засвоюється в ШКТ. А в інших можливо прояв сильних алергічних реакцій.
Основної шкоди від вживання солодкого червоного перцю в їжу полягає в наступному:
1. Можливість алергічних реакцій.
2. Зниження артеріального тиску.
3. Розлади шлунково-кишковому тракті.
Якщо Ви не відзначали у себе жодного з перерахованих моментів після вживання солодкого червоного перцю, обов’язково увімкніть його в свій щоденний раціон, якщо ще цього не зробили. Воно того варте, а ціна – лише 40 гр. в день.
У наступній статті ми дізнаємося про те, скільки вазеліну можна з’їсти, якщо застосовувати гігієнічну помаду.