Вінегрет в принципі, майже не відрізняється від класичного рецепту, просто деякі продукти і добавки, трохи відрізняються.

продукти

  • буряк і картопля по 2 шт;
  • капуста червонокачанна, 200 г;
  • нут сухий, 2 жмені;
  • огірки солоні, 3 шт;
  • гірчиця, 1 ч. Л;
  • оцет 6%, 2 ст. Л;
  • цукор, 1 ст. Л;
  • масло рослинне, 3 ст. Л

Як приготувати вінегрет

Нут замочуємо в холодній воді на кілька годин і потім відварюємо до готовності.

Буряк і картоплю відварюємо, охолоджуємо.

Капусту ріжемо невеликими шматочками, змішуємо з сіллю і цукром, оцтом.

Огірки, буряк і картоплю ріжемо кубиками, змішуємо з зеленню і бобами.

Для заправки змішуємо масло рослинне, гірчицю, оцет, цукор і сіль.

Заправляємо салат заправкою і подаємо до столу.

Якщо любите такі салати з майонезом, заправляйте салат їм або сметаною.

Дуже смачно виходить з нерафінованою рослинною олією, яка відмінно поєднується з картоплею і буряком.

Якщо у вас немає бобів, тоді зробіть класичний салат з відвареної або консервованої квасолею, а капусту сиру замінюють квашеною.

Такий салатик виходить просто диво, навіть не потрібно додавати мариновані огірочки.

Приємного апетиту!