Вінегрет в принципі, майже не відрізняється від класичного рецепту, просто деякі продукти і добавки, трохи відрізняються.
продукти
- буряк і картопля по 2 шт;
- капуста червонокачанна, 200 г;
- нут сухий, 2 жмені;
- огірки солоні, 3 шт;
- гірчиця, 1 ч. Л;
- оцет 6%, 2 ст. Л;
- цукор, 1 ст. Л;
- масло рослинне, 3 ст. Л
Як приготувати вінегрет
Нут замочуємо в холодній воді на кілька годин і потім відварюємо до готовності.
Буряк і картоплю відварюємо, охолоджуємо.
Капусту ріжемо невеликими шматочками, змішуємо з сіллю і цукром, оцтом.
Огірки, буряк і картоплю ріжемо кубиками, змішуємо з зеленню і бобами.
Для заправки змішуємо масло рослинне, гірчицю, оцет, цукор і сіль.
Заправляємо салат заправкою і подаємо до столу.
Якщо любите такі салати з майонезом, заправляйте салат їм або сметаною.
Дуже смачно виходить з нерафінованою рослинною олією, яка відмінно поєднується з картоплею і буряком.
Якщо у вас немає бобів, тоді зробіть класичний салат з відвареної або консервованої квасолею, а капусту сиру замінюють квашеною.
Такий салатик виходить просто диво, навіть не потрібно додавати мариновані огірочки.
Приємного апетиту!