Сьогодні я дам дуже простий, але цінну пораду про те, чим замінити цукор в чаї.
Потрібно видаляти цукор з раціону харчування? Я б сказав, що неодмінно. При цьому, мова йде саме про чисте цукрі, яким люди щедро присмачують чай, каву та інші гарячі напої.
Така звичка, в найкращому випадку, з часом обов’язково призведе до постійного прогресуючого набору зайвої ваги. Адже цукор – дуже калорійний продукт, у складі якого знаходиться тільки швидка форма вуглеводів.
З-за цього, вживання цукру в чистому вигляді не тільки згубно впливає на обсяг талії, стегон і всіх інших частин тіла.
Звичайний цукор, особливо при вживанні між прийомами їжі і у великих кількостях, завдає відчутного удару по здоров’ю підшлункової залози. При цьому виникає загроза розвитку цукрового діабету I типу – найбільш небезпечного для здоров’я.
І якщо тільки мова не йде про велогонщиках, триатлонистах, лыжниках і т. п. спортсменів і важких робочих професій, у яких в силу підвищеної витрати енергії виникає серйозна потреба у швидкому поповненні витрачених калорій, цукор потрібно якомога раніше видаляти зі свого раціону харчування.
Але що робити, якщо ми звикли до солодкого чаю, кави без цукру взагалі ніяк не заходить (взагалі-то, відмінно заходить, просто Ви, швидше за все, не пробували)?
Чим замінити цукор у чаї
Пропоную дуже просту, але дієву методику позбавлення від цукрового залежності.
Купіть в магазині невеликі цукерки, під назвою «Барбарис». Вони і кисленькі, і солодкі одночасно.
Тепер залишилося лише покласти таку цукерку в рот під час чаювання, але ковтати і не розжовувати. А просто пити чай/кава. Цукерка забезпечити солодкість у роті все це час. А калорійність однієї маленької барбариски настільки невелика, що ніякого наслідки для підшлункової залози або ваги тіла не буде.
Я це все вже давно випробував на собі і залишився дуже задоволений. Погано одне: не скрізь можна знайти такі цукерки.